Преди срещата – Милан срещу Барселона

Scorebg.com » Новини » Преди срещата – Милан срещу Барселона

Безспорно най-интригуващият сблъсък на четвъртфиналите e срещата между италианският първенец Милан и настоящия носител на трофея в Шампионската лига – Барселона. Ще припомним само, че те вече се срещнаха ведъж в настоящето издание на турнира – мачът на “Камп Ноу” завърши при резултат 2-2, но след това каталунците успяха да победят на “Джузепе Меаца” и така успяха да завършат първи в предварителната група.

Мач под номер 14, ще бъде днешния двубой между Милан и Барселона в тяхното съперничество. Какво показва статистиката за изминалите 13 двубой? Четири победи за Милан, толкова срещи са завършили наравно и само 1 победа повече в полза на Барселона.

Наставникът на Милан – Алегри, определено ще има проблеми със своя състав преди началото на днешния двубой. В отбрана, поради контузия няма да играят – Тиаго Силва и десния бек Абате. В халфовата линия – Алегри не може да разчита на наказаният – Марк ван Бомел, Мунтари няма право да участва в турнира, а Дженаро Гатузо не е напълно готов физически и не попадна в групата. В атаката на Милан също има отсъстващи – Алешандре Пато е на изследвания, Антонио Касано се възстановява от операция на сърцето, с травми са още Индзаги и Фламини.

В състава на Барселона, нещата изглеждат направо розови в сравнение техния съперник. Ерик Абидал трябва да претърпи трансплантация на черния дроб тези дни и няма да може да вземе участие в двубоя. Другите трайно контузени са Давид Вийя и Андрей Фонтас.

Въпреки всичко написано до тук, проблемите който имат и двата отбора , очаквам да останат на заден план и ще гледаме един вълнуващ, интересен и труден за прогнозиране двубой.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *