Ромео може да напусне Челси

Scorebg.com » Новини » Ноември – 2011 » Ромео може да напусне Челси

Халфът на Челси Ориол Ромео може да си тръгне от „Стамфорд Бридж” през 2013 година, въпреки добрите си изяви с екипа на „сините”.
20-годишният полузащитник няма да напусне клуба на Роман Абрамович през това лято, но година по-късно той може да се върне обратно в Барса.
Ромео премина в Челси от клуба на европейските шампиони преди броени месеци, като се твърди, че „каталунците” могат да се възползват от клауза за обратното му откупуване.
Ако това стане през следващата година, Ромео ще струва на Пеп Гиуардиола десет милиона евро, а ако Барселона пожелаят да си го върнат през 2013, цената му ще възлиза на 15 милиона от същата валута.
По-повод на евентуалният трансфер на халфа в тим от Примера Дивисион, агентът на младежкия национал на Испания, Хавиер Диаз, заяви за футболните новини на вестник „Марса”:
„Дали Ромео ще се завърне? Неговата мечта преди да напусне бе да бъде играч на Барселона и това все още е така, но ние нямаше как да пренебрегнем възпоможността, която Челси му предложи.”
„Ориол си създаде име във Висшата лига и играе редовно. Ние сме посветени на този клуб и не можем да ги изоставим. Искаме да видим дали ще продължи да се развива в Челси и да играе.”
„Може би ще бъде по-удобно да остане за още една година и после да се завърне обратно през 2013.”
В следващият кръг от шампионата в Англия, Челси посреща Астън Вила, като повечето прогнози за Висшата лига  сочат „сините” за фаворит в предстоящия сблъсък.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *