Арсенал – БАТЕ Борисов

Scorebg.com » Арсенал – БАТЕ Борисов

Прогноза за Арсенал – БАТЕ Борисов

Арсенал

„Артилеристите“ бяха потресаващи преди седмица като незнайно как отстъпиха с 1:0 на съперник, който превъзхождат във всяко едно отношение. Това беше едно от малките футболни чудеса, озаряващи европейския небосклон, но треньор като Унай Емери, който изпитва безкрайна любов точно към този турнир, няма да позволи тимът му да отпадне толкова лесно, толкова рано и то срещу такъв съперник.

Всичко, случило се в Беларус, беше граничещо с абсурдното, тъй като Арсенал излезе със състав, близък до възможно най-силния с който разполага. При всички положения Емери отиде на „Борисов Арена“ и изборът му за титулярни 11 загатваше за това. Създали два пъти повече положения за вкарване на гол от съперника си и имали притжението на топката в много, много по-голямата част от игровото време, „артилеристите“ се озоваха в догонваща позиция още в последната минута на първото полувреме когато Драгун се разписа и така и не намериха начин поне да изравнят.

Втората част не се запомни с много освен със ситуациите около Лаказет. Нападателят на англичаните първо намери път към мрежата на вратата, пазена от Шербицки, но голът беше отменен, а половин час по-късно беше запратен към съблекалнята с червен картон от сръбския съдия Йованович, който с пълно право го изгони след като нападателят на „артилеристите“ нанесе удар без топка по противников състезател 5 минути преди края на редовното време.

Това беше една среща, която със сигурност Емери и неговите футболисти ще искат да забравят възможно най-скоро. Точно за това още в реванша, те ще са тотално преобразени и ще се надяват да стигнат до така важния ранен гол, който да им отвори път към 1/8-финалите.

Преди двубоя с БАТЕ Борисов

При това развитие, при привилегиите, които носи спечелването на „Лига Европа“ и при всичките успехи на испанския треньор в тази надпревара, ще е грандиозна изненада ако той и футболистите му се провалят и не сътворят обрата срещу беларусите.

Тази толкова разкрепостена схема на игра, каквато е 3-4-3 и която беше използвана от Емери, отново ще е налице, като ще бъдат внесени няколко козметични промени, основната от които ще е въвличането на топ-реализатора Пиер Емерик-Обамеянг в стартовия състав.

Арсенал няма да остави никакви съмнения около това кой е по-класният от участниците в този сблъсък, ще наложи тотално превъзходство още от първия съдийски сигнал и ще стигне до така желания разгром, който да върне тима на победния път в евро-турнирите. Каквото и да се говори, Арсенал е един от основните претенденти за отличието през сезона и няма да си позволи лукса да изглежда толкова безумно, колкото в първия сблъсък с БАТЕ.

Беларусите хвърлиха една от големите сензации, която обаче ще остане само от ден до пладне за тях и при положение, че и първенството им все още е в пауза, просто не се вижда как ще хвърлят нова подобна сензация. Арсенал ще вкара и головете, които трябваше да вкара още на „Борисов Арена“ и ще погледне с пълна сила към 1/8-финалите.

 

лига: УЕФА – Лига Европа
среща: Арсенал – БАТЕ Борисов
прогноза: Арсенал -2
коефициент:1.70 от Melbet
Статус:Победа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *