Англия – обосновани футболни прогнози

Scorebg.com » Англия – обосновани футболни прогнози

Англия – футболни прогнози за 30.11.20191

Ливърпул – Брайтън

Много голяма е разликата в класите на участниците в този сблъсък и това неминуемо ще си проличи.

Ливърпул

„Червените“ са във върхов ритъм като продължават с победите. Много рядко те играят две последователни срещи без да разгърнат обичайния си блясък, а една такава беше продуцирана в сряда вечер – срещу Наполи. Тогава те бяха под обичайното си ниво и не бяха далеч от това да загубят. Най-радостното все пак се оказа това, че стигнаха до изравнителен гол и така спасиха своята серия от поредни двубои на „Анфийлд“ без загуба.

Пренасяйки тази серия само към изявите във Висшата лига – тимът не е допуснал поражение на своя стадион в 46 последователни домакинства. Освен това той прави нещо наистина феноменално след като спечели 64 от последните 67 възможни точки в първенството – отново серия, която беше стартирана през миналия сезон. След всичко безкрайно позитивно за „червените“ ще допълним и един негативен факт – тимът инкасира гол във вратата си във всяко от 6-те си домакинства в първенството през този сезон.

Салах се завръща в редиците им след като остана извън състава по време на миналия кръг, така че Ливърпул ще е в настроение за разгром. Това, че през последните месеци тимът печели на „Анфийлд“, но не го прави с обичайните си големи голови разлики, ще направи така, че точно в това домакинство на Брайтън да направи всичко по силите си, за да се наложи с възможно най-голяма голова разлика.

Брайтън

Последната домакинска победа за Ливърпул с 3 гола разлика беше още в първия такъв случай през целия сезон – срещу Норич с 4:1. Брайтън изпита на свой гръб тежката си програма. В рамките на последните си 5 визити тимът имаше за съперници 3 от най-силните отбори в страната – Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Челси. Във всеки от тези двубои той беше победен. „Чайките“ започнаха да се пропукват все по-често в отбрана, а срещу звездното трио в нападението на съперника просто не се вижда как няма да инкасират минимум 3 гола във вратата си.

прогноза: 1 (-3.00АХ) @ 3.55 в bet365 България

Челси – Уест Хям

Челси

Челси върви много добре дотук като освен с доброто си класиране, каквото със сигурност е 4-то място с оглед на редица обстоятелства, е в състояние да се похвали и с много добрия си облик. Този тим на „сините“ е изцяло нов – от – до. Бяха внесени гигантски промени през последните две години (под ръководството на Антонио Конте), а при Лампард положението най-накрая започва да придобива някакъв по-постоянен вид. Младият английски треньор получи необходимото поле за изява и промени страшно много – изгради една много перспективна изцяло нова двойка централни бранители – Кристенсен и Зума. Отляво на тях все по-често титулярната позиция получава 18-годишният Рийс Джеймс, а отдясно е капитанът – Сезар Аспиликуета. Много по-голяма рутина има в полузащитата на тима. Тя е изградена от трима – Ковачич, Канте и Жоржиньо. Единствено хърватинът има по-сериозна визия за играта, докато останалите двама са натоварени с дефанзивни функции. Това в определени двубои може да се окаже голяма спънка за „сините“.

Уест Хям

Един такъв двубой ще е този срещу Уест Хям. За да завършим с промените, внесени от Лампард, ще споменем и последната линия от неговата формация – нападателната, в която са позиционирани Уилиан, Ейбрахам и Пулишич. Уест Хям играе с коренно различна схема – 4-4-1-1. Тимът на Пелегрини разполага с много сериозни футболисти в редиците си, но в последно време все по-рядко демонстрира най-доброто от възможностите си.

Уест Хям ще има много сериозно превъзходство при статичните положения и точно от тях ще нанесе своя удар. В редиците на тима са някои от най-силните футболисти в цялата дивизия когато става на въпрос за игра на втория етаж. В това число със сигурност са Диоп, Огбона и Алер. При отлични изълнители на статичните положения като Ярмоленко, Снодграс и Андерсон, то със сигурност „чуковете“ не са за отписване в този двубой.

 

прогноза: Х2 @ 3.55

Нюкасъл – Ман Сити

„Свраките“ са в групата на изнемогващи тимове в английския елит. Вече все по-често те изпитват големи затруднения срещу опоненти, които са от сходен на техния калибър. Загърбвайки това, те се превърнаха в един от най-слабите тимове в цялата лига като все по-трудно намират начин да надиграят опонентите си и да стигнат до желаното срещу тях.

Нюкасъл

Точно с треньор като Стив Брус, Нюкасъл ще е в състояние да внесе известни затруднения дори за този опонент. Неотдавна, точно под ръководството на добре познатия в средите на английския футбол – Брус, тимът оказа много, много сериозна съпротива на водача в таблицата – Ливърпул. При всяко едно положение този тим на „свраките“ ще има огромни затруднения по пътя към оцеляването си.

Въпреки това точно в английския футбол е напълно възможно някой, точно като него, да хвърли някоя от най-големите сензации в хода на целия сезон, а едно домакинство на Манчестър Сити и то точно в такъв миг, предразполага към такава развръзка. През последната седмица „светлосините“ имаха много сериозни главоболия около състоянието на двама от основните си футболисти – Серхио Агуеро и Давид Силва. Всеки от тях напусна с контузия двубоя с Челси.

Все пак се оказа, че положението не е особено сериозно като и двамата ще са на разположение за визитата на „свраките“. Идният е един от сблъсъците, които Манчестър Сити все повече не обича – да има насреща съперник, който се окупира изцяло в своята половина с две отбранителни линии и просто посреща набезите. Дълго време в това противопоставяне тимът на Гуардиола няма да е способен да преодолее този бетон пред противниковата врата, а страж като Дубравка, който много пъти е правил истински чудеса в подобни случаи, отново ще затвърди това.

Ще е много изненадващо ако „гражданите“ не се поздравят с победата, но тя няма да дойде толкова лесно, колкото всички предвиждат.

прогноза: 1 (+2.5АХ) @ 1.57

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *