Швеция – Южна Корея – прогноза

Scorebg.com » Швеция – Южна Корея – прогноза

Швеция – Южна Корея – Южна Корея

Швеция - Южна Корея - прогноза

Обоснована футболна прогноза за Швеция – Южна Корея

Не трябваше да чакаме много, за да видим първата изненада в тази група – поражението на Германия от Мексико пред 78 000 зрители на „Лужники“. От тук насетне, голяма част от събитията в тази група ще се градят точно около случилото се.

Швеция

На първо време триумфа на „Ел три“ ще рефлектира върху шведите и южнокорейците, които само допреди 24 часа несъмнено имаха много добри шансове за преодоляване на груповата фаза.

Поражението на топ-фаворита в групата – Германия, значи, че за да се класира, „Бундестима“ вече е задължен да спечели всеки от последваните си два двубоя. Добавяйки и това, че Мексико вече е с три пункта срещу името си, неоспоримо тежестта по отношение на класирането се измести в посока на „ацтеките“ и „Бундестима“ (който, макар да отстъпи в първата си среща, все още е считан за смазващ фаворит за излизане от групата).

Така, може да се обобщи, че получилият се резултат в среща, траеща едва 90 минути, внесе съществено изменение в статуквото на групата, което несъмнено не е в полза на дуото от втория сблъсък. Въпреки това ако някой от него намери път към спечелването на трите точки, ще се завърне на небосклона и ще погледне отвъд тази група „F”.

Няма да е пресилено едно определяне, че Швеция и Южна Корея са напълно равностойни тимове, макар „тре кронур“ да е силно фаворизиран преди първия съдийски сигнал. Наставникът на скандинавците – Яне Андерсон има силно ограничен избор за първи път от дълги години. През всеки от последните квалификационни цикли, играта на тима се основаваше най-вече на индивидуалното представяне на една от най-великите фигури в историята на футбола в страната – Златан Ибрахимович.

Този път той не е тук, а Швеция ще се опита да се справи без него. Отсъствието му оставя една грандиозна яма, съизмерима с черна дупка в офанзивата на „тре кронур“, която няма да бъде запълнена от нито един измежду Ола Тойвонен, Джон Гуйдети, Маркус Берг и Кийсе Телин. Емил Форсберг направи много по време на квалификациите, но по онова време той беше неизменен титуляр в Лайпциг и беше в отлично физическо състояние, докато в заключителните акорди на сезон 2017/18 оставаше все по-често на пейката в Бундеслигата.

Отчетливо ще се види регресът в изявите му, а Швеция ще бъде в ролята на тим, който гледа предимно към това да не допуска голове.

Южна Корея

Същото е в пълна сила и за южнокорейците, които в заключителните два сблъсъка от квалификациите бяха толкова плахи и не бяха никак далеч от това да загубят второто си място за сметка на Сирия.

Все пак нулевите ремита срещу Иран и Узбекистан ги оставиха там, където желаеха да бъдат и си подпечатаха директното класиране. Лошото за тях е, че несполуките им в офанзивната част на играта все още са актуални, като всичко това пролича от показаното по време на контролите през послдния месец. Тимът не намери път към реализирането и на един гол за финалните си две проверки – срещу Боливия и Сенегал.

Така освен с трудните за произнасяне имена на национални състезатели, Южна Корея се отличава и с това, че среща съществени слабости в завършването на атаките си. Все още е загадка какъв ще е стартовият състав на тима на фона на непрестанните ротации, които Шин Тае-юн прави.

Само в рамките на вече споменатите две контроли той завъртя всичките си офанзивни футболисти и то на няколко пъти. Основният избор ще падне върху двама измежду Хван, Ким и Лий, които да формират нападателното дуо.

Титулярното място за супер звездата им – Хьон Мин Сон е повече от сигурно, като той ще застане на левия фланг на нападението. Южнокорейците ще продължат в същия дух, в който завършиха квалификациите и изиграха последните си две контроли – със стремеж за солидна отбрана, от което ще пострада играта им на другия край на терена. Задаващото се противопоставяне ще е на много високо ниво, макар това да е в по отношение на тактическата битка.

Прогнозата

По определен начин и ремито е в състояние да свърши добра работа на шведи и корейци, така че не изключваме вариант за 0:0, а прогнозата за ниска резултатност в срещата е сред най-добрите.

прогноза: под 2.5 гола @ 1.50  betfair-logo-2017 – Печели

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *