Шахтьор Донецк – Аталанта

Scorebg.com » Шахтьор Донецк – Аталанта

Прогноза за Шахтьор Донецк – Аталанта

Аталанта

Всичко или нищо за тези отбори. Класирането им зависи от няколко неща, като положението за украинците при всички случаи е в пъти по-добро. Изграденото статукво прави така, че те просто да имат необходимост от това да запишат победа срещу Аталанта в това си домакинство и така ще потеглят заедно с Манчестър Сити към фазата на директните елиминации.

Статуквото е такова, че Аталанта всъщност има немалки шансове да се озове на мястото на Шахтьор, но това има как да се случи и ако „гражданите“ от Англия са в настроение да демонстрират обичайния си футбол. Дори да стигне до победа в това си гостуване, ако Динамо Загреб спечели домакинството си на Манчестър Сити, то Аталанта няма да се класира – ще завърши на третото място като просто ще направи една услуга на хърватите, отваряйки пътя им към излизане от групата. Победата във визитата на Шахтьор със сигурност ще донесе минимум продължаване на евро-похода за Аталанта в „Лига Европа“, което също не е малко.

Вариантите тук са страшно много, а има и такъв, при който италианците да завършат на второто място, но за да се стигне до такава развръзка, те трябва задължително да спечелят гостуването си на Шахтьор, а в същото време Динамо Загреб да не спечели домакинството си на Манчестър Сити. Изненадващо е това, че Аталанта реализира едва 5 попадения в изминалите общо 5 двубоя и по този показател също е на дъното в компанията на Манчестър Сити, Шахтьор и Динамо Загреб. С оглед на качествата, които са съсредоточени в нападението на италианците и безкрайно зрелищния начин, по който те играят, навярно все пак са запазили най-доброто от реализаторските си умения за последния кръг.

Шахтьор Донецк

Шахтьор в никакъв случай не е отбор, който се стреми да въвежда двубоите си към развръзка с малко попадения, дори напротив. Украинците са в серия от 4 поредни двубоя в групата, в които както те, така и техните съперници се разписват, а този им ход ще се запази. Определено този сблъсък ще предложи страшно много, така че не е за изпускане, головете в него ще падат един след друг.

 

прогноза: над 3.5 гола @ 2.55

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *