Шалке 04 – Унион Берлин

Scorebg.com » Шалке 04 – Унион Берлин

Прогноза Шалке 04 – Унион Берлин

Шалке 04

Шалке 04 потегли в една изцяло нова посока след като през последните няколко години предприемаше какви ли не решения. Тимът е един от най-дискутираните в цяла Германия и въпреки, че понастоящем е в челото на таблицата, той отнесе страшно много критики за начина си на ръководене.

Неотдавна начело му застана Доменико Тедеско – един италиански треньор, който в никакъв случай не е слаб, но той получи прекалено голям картбланш от клубното ръководство. Стигна се дотам, че точно той да изяви категоричното си желание да се раздели с една от футболните емблеми на тима – капитана и централен защитник – Бенедикт Хьоведес.

Това подбуди страшно много негативи по посока на италианеца и се предполагаше точно след това му действие много по-скоро да се стигне до най-нормалната развръзка – негово освобождаване. Все пак той изкара още няколко месеца, дори година, начело на тима, след което точно това се случи. И футболът, който изповядваше Тедеско, просто не приляга на тим като Шалке 04, който едва ли не в цялата си история се е наслаждавал на това да играе като равен с равен с най-големите в страната и да се надиграва с тях. Италианецът прибягваше до характерното за неговата родина и в много голяма част от тези големи двубои прибираше футболистите си в собствената половина. Периодът след него е много, много по-радостен за едва ли не всички запалянковци на „кралскосините“. Техният любим тим удари джакпота с назначаването на Дейвид Вагнер.

Унион Берлин

Разделен между Америка и Германия, този треньор, прекарал най-добрите години от кариерата си дотук в английската водеща дивизия с Хъдърсфийлд, има необходимите футболисти, за да разгърне атакуващия си стил на игра и точно това ще видим в домакинството на Унион Берлин. Незнайно как опонентът се наложи над водача в таблицата в последния кръг и то по много категоричен начин – с 2:0.

Даже още преди появата си в елита Унион беше един от онези изцяло домакински тимове, които са способни да се съревновават даже и с най-добрите в страната когато играят на своя стадион, и да губят даже от най-слабите когато гостуват. Точно тези слабости ще провалят тима и във визитата на Шалке като той ще бъде тотално надигран.

прогноза: 1 @ 1.61

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *