Футболни прогнози

Scorebg.com » Футболни прогнози

Херта – Шалке 04

Херта

Херта вече започна разгръщането на един много мащабен проект, който през следващите години ще получи проявление. Тимът прави огромни инвестиции като всичко започна от една много правилна посока – привличането на треньор от високо равнище. Клинсман получи прекрасни условия и се завърна в Бундеслигата, а след него в състава започнаха да идват все по-добри футболисти. Преди броени часове с тима подписа и един от топ футболистите на Лион – Тусар. Има обаче договорка между ръководствата на двата отбора той да доиграе сезона и едва след това да потегли към Бундеслигата.

От назначаването на Клинсман за един много кратък период Херта заигра чувствително по-добър футбол. Подобрението е най-вече в отбрана като тимът допуска все по-рядко голове във вратата си. Оставяйки на страна разгрома от Байерн Мюнхен с 4:0 и то насред Берлин, то в останалите си срещи Херта разгърна качествата си. Клинсман въведе 4-2-3-1 като разполага с много добра халфова линия. На върха на нападението на тима му действа Лукебакио, който неотдавна направи истински фурор в Бундеслигата с екипа на Фортуна Дюселдорф след като наниза цели 10 гола през миналия сезон.

Точно той преди сделката за Тусар да бъде оповестена, беше рекордното попълнение на Херта, като за него само преди няколко месеца бяха заплатени около 20 милиона евро на английския Уотфорд, чиято собственост беше. Шалке също усети класата на Байерн Мюнхен от челния сблъсък, изигран в миалия кръг. „Баварците“ нанизаха 5 гола във вратата на „кралскосините“, като превъзходството им беше много, много сериозно. Шалке ще има нови затруднения далеч от собствения „Фелтинс“ и ще има необходимост от нещо много специално, за да стигне до победа в тази визита на набиращия все по-сериозна скорост тим на Херта.

 

прогноза: 1Х @ 1.55

 

Мирандес – Севиля

Мирандес

Мирандес играе на едно добро равнище в Сегунда дивисион. Тимът е твърдо в средата на таблицата като при подобряване на изявите си има много голяма възможност да погледне и към промоцията. Подобно нещо безкрайно трудно ще се случи – чисто и просто заради това, че той няма особени амбиции да го стори. Начело му е добре познатият на феновете на испанския футбол Андони Ираола, който дълги години се подвизаваше като краен бранител с фланелката на Атлетик Билбао.

Той имаше и известен период в кипърския елит като треньор, но в общи линии не се поздрави с някакви по-запомнящи се успехи. Неговият тим чувствително отстъпва на Севиля и ще е безкрайно изненадващо ако някак си въобще затрудни елитния си съперник. Андалуският тим подобри чувствително играта си през този сезон като това, че толкова дълго време се задържа пред Атлетико Мадрид в класирането в никакъв случай не е изненадващо. Севиля инвестира много, за да придобие толкова сериозен вид и ще продължи да се развива и през следващите години.

Това, което е задължително от клубното ръководство да променят, е просто да привлекат един първокласен централен нападател. Вече дълго време на тази позиция се подвизава Де Йонг, който много рядко се разписва. Головете на андалусците идват най-вече от фланговите футболисти, а отбор с подобни амбиции просто трябва да разполага с голмайстор от висока класа. Все пак има един такъв, който все още не е включван въобще в сметките. Става на въпрос за привлечения през зимната пауза от Леганес – Юнес Ен Несири. Той има много сериозен потенциал и като нищо ще се превърне във водеща фигура в Севиля, но на този етап получава много малко игрови минути. Срещу Мирандес той като нищо ще получи титулярното място, ще се разпише и ще поведе съотборниците си към победата.

 

прогноза: 2 @ 1.50

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *