Футболни прогнози за 03.03.2020

Scorebg.com » Футболни прогнози за 03.03.2020

Челси – Ливърпул

Голямото дерби от 1/8-финалите на турнира за купата на футболната асоциация е между Челси и Ливърпул. Вече дълги години когато тези тимове са насреща, то футболното шоу просто е гарантирано. Забелязват се немалко серии от кратки превъзходства от по 2-3 поредни двубоя за някой от тях. В момента положението е такова, че вече в 4 последователни сблъсъка „сините“ просто нямат победа срещу този си опонент, а последният случай, в който го направиха, беше през 2019-а в сблъсък от другия турнир на местно равнище – този за купата на лигата след обрат в заключителните 10 минути с головете на Емерсон Палмиери и Еден Азар.

От тогава Челси пое сякаш в низходяща посока, правейки страшно много промени и понастоящем въобще не е тим със статута си от онези периоди. „Сините“ се провалят все по-често и то срещу неособено амбициозни съперници, а това е много неприятна новина за тях. Победите им стават все по-малко и по-малко, а когато разполагат с толкова млада селекция, това просто нанася големи поражения по нея.

Ливърпул

Ливърпул определено превъзхожда съперника си в редица отношения. Дотук „червените“ изпробваха един безкрайно необичаен свой състав, но това няма да продължи още дълго. С навлизането в тази толкова напреднала фаза на турнира Юрген Клоп просто ще прибегне до това да започне да пуска в игра най-класните си футболисти. Има известен регрес и в изявите на неговите футболисти, които бяха размазани от Уотфорд с 3:0 в съперничество от първенството само преди няколко дни. Това беше нов неуспех за „червените“, които малко преди това отстъпиха и на Атлетико Мадрид, така че завръщането към победите е нещо наложащо за тях. Ливърпул ще разгърне много по-добър футбол срещу Челси и ще се доближи с още една крачка към финала.

прогноза: Х2 @ 1.55

Уест Бромич Албиън – Нюкасъл

Уест Бромич Албиън продължава да играе много зрелищно и да допада все повече на феновете на красивия футбол. Откакто Славен Билич застана на треньорския пост, тимът просто погледна в една посока на сериозно развитие. Той чувствително подобри играта си, а това доведе до огромно увеличаване на възможността за завръщане в елита. Уест Бромич Албиън се надиграва с всеки един свой съперник, подобно ще е положението и срещу Нюкасъл. „Дроздовете“ разчитат на 4-3-3 с: Джонстън, О‘Шей, Аджей, Хегази, Таузенд, Харпър, Ливърмор, Кровинович, Перейра, Робинсън и Робсън-Кану. Освен това те разполагат и с много сериозни опции от пейката като: Бартли, Филипс, Гросицки и Остин. С този състав Уест Бромич Албиън просто ще се завърне в елита и то с пълна сила.

Имайки насреща опонент от равнището на Нюкасъл, който в никакъв случай не е сред най-силние в Премиършип, той ще е готов за футболно надиграване. Уест Бромич ще има много сериозно превъзходство в редица отношения, ще създаде в пъти повече голови положения от своя съперник и просто ще е по-добрият от двата тима. Ще е изненадващо ако не превърне това домакинство в победа и в класиране за 1/4-финалите. Нюкасъл отстъпи в последните си две гостувания като се пропука срещу лондонските Арсенал и Кристъл Палас. „Свраките“ няма да демонсрират никак добър футбол и ще загубят от силния тим на Уест Бромич.

прогноза: 1 DNB @ 1.70

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *