Финландия – Естония

Scorebg.com » Финландия – Естония

Прогноза за Финландия – Естония

league nationsФинландия най-накрая направи нещо успешно във футболно отношение, справяйки се с Унгария в първия сблъсък от новия турнир на УЕФА – Лига на нациите. Теему Пуки, за който отбелязахме в анализа за същия двубой, направи разликата между двата тима в самото начало, реализирайки още в 7-та минута, за да оформи и крайния резултат.

Финландия

Изненадващо беше, че така и не последва ответно действие от страна на „маджарите“, които се лутаха пред противниковата врата и така и не намериха път към нея, а имаха немалко възможности да го сторят. За първи път от много време насам финландците демонстрираха добри изяви в отбрана, като това е нещо много чуждо за тях. В последно време започват да се подобряват в това отношение, което води и до значимо подобрение на резултатите. Неслучайно и допуснаха само една загуба в обхвата на последните 11 двубоя (включително и приятелски), така че имат поводи да гледат към домакинството на Естония с позитивна нагласа.

Точно в този случай тези на пръв прочит силни резултати, изразяващи се в цели 10 от 11-те изминали сблъсъка без допуснато поражение, са до голяма степен недотам основателни, тъй като почти всички от съперниците им бяха посредствени.

В това число се включат отборите на Косово, Естония, Йордания, Малта. Имаше и някои нелоши постижения срещу тимове от среден калибър като: Беларус, Унгария и Турция, както и несъмнено най-значимият резултат (макар да не беше победа) – срещу Хърватия (1:1). Финландците разчитат страшно много на Теему Пуки в преден план и за пореден път той ще се озове в центъра на вниманието.

Естония

Естония беше един от прогресиращите отбори преди 3 години когато направи редица силни изяви по време на квалификациите за Европейското, но това остана назад в миналото. Понастоящем тимът е в покъртителна серия от посредствени резултати, включващи загуби от Латвия, Мароко и Гърция (последната на старта на Лигата на нациите).

Елините“ надиграха своя съперник и като нищо можеше и да го разгромят, но така и не го сториха. Естонците ще действат по много по-различен начин в предстоящия двубой, като макар да не разполагат с някакво изобилие от качества в нападението си, ще положат усилия, за да допринесат за получаването на среща, радваща любителите на зрелищния футбол.

Поражението от Гърция в първия сблъсък ограничава страшно много възможността да стигнат до съществено постижение в рамките на първото издание на Лигата на нациите.

За да запазят някакви шансове за направата на подобно нещо, те се нуждаят не от една, а от всичките три точки във визитата си на Финландия, като освен всичко това съперникът им не е такъв, който не ги превъзхожда кой знае колко много.

Прогнозата

Несъмнено е това, че скандинавският тим е малко по-силен от своя съперник, но не с толкова, че да бъде считан за сигурен победител още преди началото на двубоя. Сблъсъкът между двата тима е един от онези, които ще изненадат страшно много с атакуващата си игра и с наличието на голям брой голове.

прогноза: над 2.5 гола @ 2.35
Статус:Загубен

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *