Сутиеска – Алашкерт

Scorebg.com » Сутиеска – Алашкерт

Прогноза за Сутиеска – Алашкерт

Черногорският Сутиеска застана на пътя на столичния Левски точно преди година когато „сините“ взеха своето след победа с 3:1 в първия двубой и нулево реми на стадион „Край Бистрице“ в Никшич. Същият онзи състав изнесе много силен сезон, надгради върху основата, която имаше, и закономерно стигна до спечелването на титлата. Това отвори вратите към участие в квалификациите на „Шампионска лига“, а съперникът беше много сериозен в лицето на казахстанския Астана.

Черногорците все пак отстъпиха (и в двете срещи – с 1:0 и 0:2), но въпреки това се представиха достойно. И в този случай си проличаха слабостите им в предни позиции, точно както и преди година срещу „сините“. Всъщност и миналогодишният треньор и голяма част от тогавашните футболисти са в редиците на тима и към днешна дата. Никола Ракойевич продължава да залага на своя дефанзивен стил на игра, който ясно видяхме и срещу столичния Левски, и срещу Астана в първия кръг на квалификациите в „Шампионска лига“. Няма и как да е по друг начин на фона на наличните ресурси, които не са особено впечатляващи.

Всъщност целият този отбор е изграден от местни черногорски футболисти и от едва няколко представители на съседна Сърбия (а част от тях са дори с двойно гражданство). Радващото за Ракойевич е, че ще има на разположение всеки един от най-важните си играчи (с изключение на централния нападател Божо Маркович, който преди година вкара във вратата на „сините“). И това, което споменахме за домакините, че не разполагат с особени ресурси е в пълна сила и за техните гости. По огледален образ, арменците също бяха част от квалификациите на „Шампионска лига“, макар и за кратко, прекланяйки глава пред шотландския колос Селтик (след две загуби с по 3:0 те потеглиха към „Лига Европа“).

Както повечето от представителите на тази страна, така и Алашкерт, дава голямо поле за изява на недоказани чуждестранни футболисти (най-вече бразилци и африканци), които всъщност не са на особено високо ниво. Легионерите в редиците на тима не са никак малко – Густаво Марментини, Джеферсон Рейс де Жезус, Одаилсон, Алан Пирес де Граса. По-голямата част от тях акостираха наскоро и все още не са сработени с останалите. От дълго време насам същият този арменски тим среща неистови трудности с реализирането на голове в гостуванията си.

Подобно нещо беше голям техен недостатък през миналия сезон и на местно ниво когато на няколко пъти имаха дълги негативни серии – от по 3, дори 4 поредни визити без изобщо да се разпишат. Тази толкова съществена прилика между Сутиеска и Алашкерт ще доведе дотам, че двата тима да действат изключително еднообразно и да оставят развръзката на спора си за реванша.

двубой:Сутиеска – Алашкерт
прогноза: под 2.5 гола
коефициент:1,72 betfair-нов-клиент

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *