Стярнан – Копенхаген

Scorebg.com » Стярнан – Копенхаген

Прогноза за Стярнан – Копенхаген

Исландският Стярнан се утвърди като един от силните отбори на местно ниво, а само преди десетилетие това нямаше да значи нищо. Днес положението е много по-различно, като футболът в тази страна се обсъжда все повече и се превръща в нещо страшно значимо за цялата нация. Основната причина за това е свързана с благополучието и историческите постиения на националния отбор, който в рамките на последните 2 години взе участие на двата най-големи футболни форума – Европейското и Световното първенства.

Покрай тези грандиозни успехи и местните тимове леко по леко подобряват нивото си. Към този миг Стярнан е вторият най-добър тим в Исландия, като изостава само на 3 пункта от Валур. Последният беше много близо до направата на една от най-големите изненади в „Шампионска лига“ като се озова на няколко минути от това да отстрани норвежкия Розенборг.

Стярнан беше в серия от 8 поредни двубоя без допусната загуба, която намери своя край срещу Номе Калджу в реванша в миналия квалификационен кръг. Това по никакъв начин не се оказа решаващо, тъй като седмица по-рано исландците спечелилиха с 3:0. Само три дни след допуснатото поражение в евро-турнирите, те претърпяха още едно – на местно като отстъпиха на Рейкявик с 1:0. Освен всичко казано дотук, някои от по-важните неща около тима са, че той е един от тези в Исландия, в чиито срещи падат сравнително малък брой голове, а също така разчита изключително на местни футболисти (като в целия разширен състав присъства само един чужденец – американският страж Терънс Дитрих).

Всичко това беше изградено от Стярнан само в рамките на по-малко от десетилетие и определено отборът заслужава необходимото уважение. Копенхаген превъзхожда съперника си във всяко едно отношение, като се започне от бюджет, изградена база и се приключи с наличен брой и класа на отделните футболисти. Не са толкова назад във времето дните когато същият датски тим се представяше забележително на европейската сцена и участваше година след година в групите на „Шампионска лига“.

От няколко години насам обаче настъпи застой, който в най-скоро време ще бъде превъзмогнат. Копенхаген има достатъчен ресурс, за да направи голямата крачка в правилната посока и отново да се превърне в неотлъчна част от групите на най-престижния евро-турнир. В рамките на този сезон обаче най-много да се задоволи с пробив в „Лига Европа“ поради плачевното си класиране през миналия и завършването на 4-о място в Суперлигата.

И от началото на настоящата кампания датският колос продължава да е неубедителен и ще срещне сериозни затруднения срещу сгъстената отбрана на своя опонент. Стярнан ще използва прословутия начин на игра на националния тим на страната, който донесе толкова много успехи в рамките на едва няколко години и няма да позволи на датския си съперник да си тръгне с разгромна победа от „Стьорнуволур“.

Стярнан – Копенхаген
прогноза: под 2.5 гола
коефициент:2.00 в efbet-logo-2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *