Смолевичи – Динамо Минск

Scorebg.com » Смолевичи – Динамо Минск

Смолевичи – Динамо Минск

Поредно много сериозно препятствие за Александър Бразевич и неговите възпитаници. За едва 3 години в редиците на тима този треньор промени страшно много неща и го извиси дотам, че да се наслади на направата на следващата стъпка – потеглянето към Висшата лига. В лагера на Смолевичи много добре разбират каква е ситуацията и колко голяма е разликата в двете дивизии в страната, така че единственото желание на ръководството и Бразевич през този сезон е да бъде гарантирано оцеляването.

От появата си в елита Смолевичи направи страшно много трансфери, а това в никакъв случай не е особено добър атестат за тим, който имаше изградена единайсеторка. Той се възползва от възможността да се подсили с някои качествени футболисти, но и се раздели с голяма част от ключовите си фигури. Всички тези рокади подействаха по-скоро отрицателно и отборът все още не е способен да започне да играе добър футбол в този си вид.

Когато има насреща и Динамо Минск, който определено е в Топ 3 на беларуските тимове, то положението ще стане още по-трудно. Съвсем наскоро точно този опонент попадна в центъра на вниманието след като замени Сергей Гуренко с Леонид Кучук на треньорския пост. Това е много добра новина за всички фенове на Динамо, които желаят да гледат любимците си да играят по-разкрепостен футбол. Леонид Кучук е един от най-успешните треньори в страната през последното десетилетие.

С него начело, Динамо Минск ще започне да напомня за себе си. Изненадващо беше, че тимът се пропука не в един или два, а в цели три последователни кръга като това го закотви на дъното в класирането. Той отстъпи последователно на БАТЕ Борисов, Рух Брест и ФК Минск. В началото на април дойде и първата му победа за сезона като тя беше срещу Жодино с 2:0, но само седмица по-късно тимът претърпя нов крах, отстъпвайки на Городея с 1:0.

Не закъсня и втората домакинска победа за сезона, която беше срещу Неман, но определено и в този сблъсък играта на Динамо не беше на обичайното ниво и това доведе до треньорската промяна. Положението срещу Смолевичи ще е коренно различно като тимът ще разгърне добър футбол и ще се наслади на пълния комплект от точки.

прогноза: 2 @ 1.80

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *