Селтик – Розенборг

Scorebg.com » Селтик – Розенборг

Прогноза за Селтик – Розенборг

Селтик - Розенборг прогноза

Обоснована прогноза за Селтик – Розенборг

Детелините” от Албиона поставиха много високо летвата и за настоящия сезон. Още преди две години когато назначиха Брендън Роджърс. Северноирландецът е врял и кипял дори на най-високо ниво в занаята и с лекота изгради един боеспособен тим, който печели титла след титла в страната.

Селтик

Той гарантира и участие на своите в групите на „Шампионска лига“, което беше от изключително значение за тяхното благополучие, а през настоящата кампания се е устремил към същото. Вчера самият Роджърс даде много интересно интервю с което озадъчи многобройните фенове на отбора. Той заяви, че не е убеден в това, че клубът е достатъчно активен на трансферния прозорец и постави под въпрос това дали всъщност след приключването на трансферите изобщо ще е по-силен.

На фона на поставените високи цели, основната от които е задължително участие в групите на „Шампионска лига“, шотландците задължително трябва да прибягнат до осигуряването на услугите на още няколко класни футболисти, а ако това не се случи, то не е изключено в най-скоро време да претърпят истински крах. С наличните те имат достатъчно качества, за да се справят с опонент от нивото на Розенборг.

Селтик досега

Двете победи над Алашкерт със сигурност вдъхват известно самочувствие на тима, който взе първата среща , а седмица по-късно направи същото и в реванша, макар почти цяла среща да игра с човек по-малко (след като Симунович получи червен картон още в 11-та минута). Дори при това статукво те вкараха два безответни гола на съперника и до паузата оформиха всъщност и крайното 3:0.

По всичко изглежда, че новият нападател (върху който акцентирахме и в предишния анализ за среща на Селтик) Одсън Едуард ще е ключова фигура през този сезон. Макар все още да е на едва 20 години, той е един от най-големите френски таланти и в близко бъдеще ще разгърне своите несъмнени качества. Самият Едуард е собственост на ПСЖ като се ползва от „детелините” единствено със статут на преотстъпен за един сезон.

Физическата му сила осигурява нещо много важно за тима – това, че може да разчита на дълги подавания и най-вече на центрирания. Дембеле пък е другата крайност – много подвижен и непрестанно променящ мястото си на терена. Той е този от двамата, който играе със свободна роля и в немалко епизоди от срещите дори е част от халфовата линия. Очакванията са, че и този път Роджърс ще излезе със схема 3-5-2 като на върха на нападението ще действат въпросните двама.

Халфовата линия също е много силна, като се изгражда от Тиърни, Макгрегър, Форест и Браун, а единствено под въпрос е това кой ще е петият в нея (като в предишния случай това беше Нтчам). Шотландците нямаха ни най-малки затруднения с отстраняването на арменците, докато идният им съперник е в тази фаза на турнира до огромна степен и благодарение на българска намеса.

Българската следа…

Става на въпрос за няколко безкрайно спорни отсъждания на Стефан Апостолов (който беше главен съдия в реванша с Валур). Той отсъди не една или две, а цели три дузпи в същата среща като две от тях бяха в полза на норвежците, а втората дойде при резултат 2:1 в тяхна полза (но при него те всъщност щяха да отпаднат, тъй като отстъпиха с 1:0 в първата среща), като всичко това се случи дълбоко в добавеното време.

Никлас Бендтнер застана зад 11-те метра и вкара благодарение и на голяма доза шанс след като топката срещна горната греда и описа рядко срещана траектория, падайки на няколко сантиметра зад голлинията. Норвежите продадоха част от най-силните си футболисти и това се видя, че дава отражение върху изявите им. Срещу Валур те се справиха, но срещу Селтик това няма да се случи. „Детелините” ще демонстрират превъзходство от първия съдийски сигнал и ще запишат една много важна победа.

двубой: Селтик – Розенборг
прогноза: Селтик
коефициент:1.35 от winbet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *