Прогнози за 30.12.2019 – Англия

Scorebg.com » Прогнози за 30.12.2019 – Англия

Брайтън – Челси

Брайтън

Брайтън рискува страшно много с назначаването на Греъм Потър – треньор, който не е толкова добре познат на феновете на футбола. Не беше ясно дали той ще е способен да изпълни амбициите на тима, които всичко на всичко се изразяваха в едно-единствено нещо – оцеляването в елита. В повечето случаи за постигането му е необходимо наличието на футболисти със сериозни габарити, които да играят безкомпромисно в единоборствата и да печелят точки в домакинствата си. Потър със сигурност ще разчита и на това, но основното при него е коренно различно. Той не се притесни от това коренно да промени стила на игра на отбора, онзи от времето на Крис Хютън, и да прибегне към такъв, който е наричан „модерен“ от страна на феновете и който им допада все повече.

Въпреки, че в никакъв случай не разполага с най-класните футболисти в лигата, Потър прибегна до комбинативен футбол и въпреки това остави във формацията си редица офанзивни футболисти. Той залага на все по-използваната във Висшата лига 4-2-3-1 с: Райън, Монтоя, Дъфи, Дънк, Бърн, Грос, Прьопър, Мой, Джаханбакш, Тросард и Мопе. Много често от пейката се появяват Бернардо, Мъри и Бисума, така че треньорът на „чайките“ просто разполага с футболистите, които да му дадат поле на разгръщане на този начин на игра. В последно време обаче вкарването на голове става все по-трудна задача, а дори малкото, които тимът реализира, идват от не от централния нападател, а от други места. Нийл Мопе имаше супер период от началото до средата на декември, в който се разписа в 3 последователни двубоя по веднъж, но това си остана всичко за него в рамките на последните 10 двубоя. Като цяло обаче представянето му не е никак лошо, но точно срещу Челси трудно ще се озове сред голмайсторите.

Челси

„Сините“ ще имат затруднения с това да пречупят Брайтън и да се справят с този толкова неудобен стил на игра на тима. Въпросителните около Лампард са няколко като основната от тях е каква формация ще избере. На няколко пъти през сезона той редуваше такава с четирима и с трима бранители, а само в рамките на последния двубой – този с Арсенал, неведнъж внасяше промени точно в това отношение.

Във визитата на Брайтън по-скоро да заложи на 3-5-2, тъй като ще има необходимост от това да използва фланговите футболисти, за да се справи с противниковата отбрана. „Чайките“ ще са много равностойни и в немалки периоди от двубоя ще имат по-голямо притежание на топката като в крайна сметка точно това ще попречи на Челси да разгърне играта си и да се стигне до получаването на сблъсък с много голове.

прогноза: под 3.5 гола @ 1.55 в с нова регистрация от бет365

Арсенал – Манчестър Юнайтед

Арсенал

Арсенал демонстрира забележителен футбол по време на първата част в голямото лондонско дерби с Челси отпреди няколко дни. Видяха се няколко новости около играта на тима, предизвикани изцяло от назначаването на Микел Артета. За кратък период от време отборът започна да придобива някакъв облик, което е и най-радващото нещо за неговите привърженици. Точно преди идването на Артета Арсенал беше потресаващ, като освен това беше изостанал страшно много от топ отборите. По-лошото си остава това, че отборът просто нямаше стил на игра, който да практикува във всеки следващ кръг и който да му носи желаните успехи.

Все още периодът, в който Артета е начело е много малък, но има някакви наченки, че прогресът е налице, въпреки че в изминалите два двубоя тимът му така и не спечели. Челси беше едно изпитание, а Манчестър Юнайтед е коренно различно. Самият стил на двата противника на „артилеристите“ е много различен, така че в този двубой Артета просто ще трябва да внесе известни корекции. Неговият отбор спечели по категоричен начин първата част срещу „сините“ в редица отношения.

Възпитаниците му взеха контрола върху топката и демонстрираха точно това, което той желаеше – да вижда футболистите си да разиграват и да създават положения пред противниковата врата. След безумна втора част и потресаващи 10 минути, те загубиха този едва ли не спечелен двубой с което допуснаха и 4-а поредна домакинска загуба.

Манчестър Юнайтед

Вече дълго време Манчестър Юнайтед на Оле Гунар Солскяаер се придържа към нещо ново, като точно благодарение на него нанесе и двата удара по последния си противник – Бърнли. Става на въпрос за играта на контра като точно тя прави тима все по-заплашителен. Малко по-рано не друг, а Манчестър Сити си изпати от това като инкасира два гола по такъв начин на собствения „Етихад“. Същото усети и Нюкасъл, така че за един кратък период от време Манчестър Юнайтед натрупва сериозни дивиденти точно благодарение на този си стил. Същият облик ще има тимът на Солскяаер и на „Емиратс“, но Артета ще се противопостави много добре на това.

Арсенал ще вкара гол още през първата част и ще погледне настойчиво към първата си победа на собствения стадион от много дълго време насам.

прогноза: 1Х @ 1.50 с бонус за нов клиент от ефбет

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *