Прогноза за Фейенорд – ПСВ

Scorebg.com » Прогноза за Фейенорд – ПСВ

 Фейенорд – ПСВ

Netherlands - Eredivisie

Прогноза Холандия – Ередивизия

Голямото дерби на деня в холандския футбол е между тимовете на Фейенорд и ПСВ Айндховен. Този двубой е от гигантско значение за всеки един от участниците в него. Ротердамци са на чувствително изоставане както от ПСВ, така и от Аякс, а ново поражение и то в пряк спор с един от споменатите два тима, макар да идва още в края на първия полусезон, ще е равнозначно на сигурно завършване в най-добрия случай на третата позиция за тях. Няма никакво съмнение, че местните фенове ще застанат твърдо зад своите любимци и ще се надяват след няколко последователни провала в големи съперничества, най-накрая те да стигнат до успех.

 Фейенорд

Фейенорд се утвърди на победния път след като се справи с Ден Хааг, Хераклес и Гронинген в рамките на последните си три двубоя, за да не допусне изоставането от върха да се увеличи още повече.

Понастоящем то възлиза на точно 13 точки, а спрямо Аякс – на 8. Триумф над ПСВ в дербито със сигурност ще направи малко по-интересна ситуацията във върха както по отношение на Фейенорд, така и по отношение на битката за титлата, тъй като ако се стигне до подобна развръзка, а в същото време Аякс спечели, то разликата между двата най-силни тима ще се окаже едва две точки.

Не се изключва и възможността Фейенорд някак си да се включи в спора за върха, но това има как да се случи само при победа в задаващото се дерби

. В противен случай ПСВ на практика окончателно ще изхвърли ротердамския тим от спора за първото място и ще се съревновава единствено с Аякс. Голямата новина около Фейенорд е, че в последно време подобри много изявите си в отбрана, но това до голяма степен не е достатъчно категоричен атестат, тъй като съперниците въобще не бяха от най-високо ниво.

ПСВ

По-важното в случая е, че ротердамци демонстрираха нелоши изяви в отбрана в последните си директни двубои с ПСВ, като не допуснаха да бъдат разгромени в нито един от тях. Ставайки на въпрос за „филипсите“, те продължават да са в центъра на вниманието на европейските футболни медии след като от няколко седмици насам се тиражира темата: ПСВ или ПСЖ.

Дилемата е около това кой първи ще се пропука и ще наруши пълната си успеваемост през сезона след като до този миг и едните, и другите са записали само победи в своите първенства, а вече е изминала една много голяма част от сезона.

Филипсите“ ще имат предвид това, че все още са в това голямо надиграване с парижани, които по-късно днес имат едно коварно гостуване на Бордо и не е изключено да направят грешка. В пъти по-трудно обаче е гостуването за ПСВ на Фейенорд, така че, ако водачът в холандския елит стъпи накриво в Ротердам, то автоматично ПСЖ ще се превърне в тима с най-дълга победна серия през сезона. За пореден път това противопоставяне между Фейенорд и ПСВ няма да е в характерния за холандския футбол зрелищен вид като за сметка на това изявите в отбрана и на едните, и на другите ще са забележителни.

лига: Холандия – Ередивизия
среща: Фейенорд – ПСВ
прогноза: под 3.5 гола
коефициент:1.50 от winbet
Статус:?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *