Прогноза за Лион – Ница

Scorebg.com » Прогноза за Лион – Ница

Лион – Ница

Лион - Ница

Обоснована прогноза за Лион – Ница

Лион потегля отново към немислимото предизвикателство – да се съревновава с многомилионната селекция на ПСЖ, изградена от безброй звезди. И през този сезон просто не се вижда как някой от тимовете в лигата – дори тези, които минават за част от групата на най-силните като Лион, Марсилия и Монако могат да останат дълго в битката за титлата, но това е коренно различна тема.

В изминалите три кръга се отчете нещо, което е присъщо на тимове от калибъра на Лион – много силни изяви в домакинствата и колебливи такива в гостуванията. По своето същество този отбор не е от световна класа, но въпреки това има много, много стойностни футболисти.

През последните години „хлапетата“ се превърнаха по-скоро в производител на първокласни състезатели, отколкото в тим, който да е в състояние да ги задържа и да ги превърне в един отбор от най-високо ниво. Страшно голям е броят на примерите в това отношение, но навярно това е и залегнало в основата за развитието на тима.

Трансферите в Лион

Пестеливостта по отношение на входящите трансфери дава всички основания за твърдението, че треньорът Бруно Женесио е напълно доволен от футболистите, с които разполага и е на мнение, че ще ги превърне в достатъчно добър тим, за да се стигне до изпълнение на поставените цели. Той се подсили с едва няколко нови състезатели като последният от тях дойде под наем от Манчестър Сити (като това беше централният бранител Джейсън Денайер).

Не е невъзможно той да се наложи в състава на Женесио и впоследствие да бъде откупен, тъй като един от двамата централни бранители вече е на преклонната футболна възраст от 34 години (Жереми Морел). Другият от двойката е направо непоклатим по отношение на титулярната си позиция (Марсело) като той е и капитан на отбора. Забелязват се известни пропуски в отбраната на тима, които поне в домакинствата бяха заличени.

Две такива и две сухи мрежи за „хлапетата“, което е впечатляващо. Освен това нападението също свърши работата си като и в двата случая наниза по два гола в противниковата врата, за да донесе победите. Преди броени часове един от заключителните трансфери през месеца беше свързан точно с Лион след като безкрайно любопитният централен нападател на тима – Мариано Диас, който направи истински фурор през последния сезон (а освен това е и с безкрайно любопитен произход – от Доминикана, като освен това има и испанско гражданство) беше много силно желан не от кой да е, а от собственика на Реал Мадрид – Флорентино Перес.

Мариано Диас

Всички знаят, че когато той има подобни апетити към някой футболист, в почти всеки един случай ги осъществява. Заплатените 20 милиона паунда бяха напълно достатъчни, за да се стигне до сделка и Диас да потегли към испанската столица. Друг много интересен трансфер в този случай от последните дни е този на Мизиан Маолида. Централният нападател е на едва 19 години и е считан за един от големите таланти на френския футбол, като той се присъедини точно към лагера на предстоящия опонент срещу солидната сума от 9 милиона паунда.

Така постоянството и подобряването в редиците на Лион са налице, а направата на този толкова малък брой трансфери загатва точно за стремежа на Женесио да запази основата си.

Ница

Ница е в пълна дупка след като направи много размествания в редиците си. Предизвикани от напускането на миналогодишния треньор – Фавър, който подписа с Борусия Дортмунд, от тима имаха няколко алтернативи за негов заместник, като в крайна сметка се спряха на Патрик Виера.

Големият френски полузащитник е истински новак в тази професия и точно това си пролича и от първите му изяви. В рамките само на три кръга той направи редица промени както във формацията, така и в изпълнителите си, а всичко това се отрази крайно негативно върху изявите и резултатите.

Освен това Ница пострада много и от трансферния прозорец като се раздели с някои от най-класните си футболисти: Аласан Плеа, Жан Мишел Сери, Максим Льо Маршан и Саид Бенрама си тръгнаха. Единствено последният от тях нямаше съществена роля през последните години, докато всички останали бяха първостепенни футболисти. Все още лутащ се в избора на първо време на формация (като в последния кръг беше изпробвана дори такава с трима централни бранители) Патрик Виера ще продължи с провалите, като и в този кръг няма да намери начин да спре противниковите нападатели (още повече, че само преди седмица неговият тим претърпя потресаваща загуба от Дижон с 0:4 у дома).

Ще има възход в редиците на Ница, но той ще дойде едва след около месец, когато Виера се доближи до това да открие най-добрия си състав. Преди седмица той действаше потресаващо като първо излезе с трима в центъра на защитата си, а след това позиционира цели шестима от своите в центъра на терена, като действаше само с един нападател. Освен това някои от титулярите започнаха на позиции, които не са обичайните им и всичко това доведе до грандиозния провал.

Падението на гостите ще продължи, а Лион ще се отчете с трета победа в третото си излизане на своя стадион през сезона.

лига: Франция – Лига 1
среща:Лион – Ница
прогноза: Победа за Лион
коефициент: 1.35 от българският winbet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *