Прогноза за Лийдс – Мидълзбро

Scorebg.com » Прогноза за Лийдс – Мидълзбро

Лийдс – Мидълзбро

Лийдс - Мидълзбро

Прогноза за Лийдс – Мидълзбро

Не измина много от началото на сезона, а най-голямото дерби в първенството настъпва ! Лийдс и Мидълзбро ще излязат с нагласа за задължително спечелване на точки от това съперничество, което има своите специфики. То не е толкова яростно заради някаква историческа вражда, но въпреки това има и наченки от друг характер – регионален.

Разстоянието между двата града не е толкова голямо на фона на територията на Англия като всъщност е по-малко от 100 км, така че всеки от тях ще бъде още по-амбициран да не загуби. Казаното в края на последното изречение може да се окаже и ключово за цялото развитие на двубоя.

В един двубой с точно такъв характер и време (в самото начало на сезона) сякаш по-важното за отборите, борещи се за върховите позиции, е да не загубят. Още повече в случаи, като настоящия – когато вече имат и минимална преднина спрямо останалите и дори да завършат при равен резултат няма да отстъпят настоящите си позиции. Всеки от тях е с по 4 победи и 1 реми като всичко това само загатва за блестящите им изяви в досегашните кръгове.

Лийдс

Лийдс се превърна в истински хит и то в рамките на по-малко от три месеца. Дългото лутане по английските ешелони, различни от най-престижния, сякаш дотегна и на ръководството, което наля внушителни финансови средства, като по-голямата част от тях бяха с цел привличането на първокласен треньор.

Ексцентричният Марсело Биелса склони да поеме тима и резултатите вече са налице. Той се подсили със закупуването на двама футболисти, за които бяха платени сумарно 10 милиона паунда – Бари Дъглъс и Патрик Бамфорд. Последният от тях се превърна в най-скъпата покупка за тима от страшно дълго време насам (като беше взет точно от идния опонент), но все още има известни проблеми с адаптацията си.

Въпреки това в най-кратък срок младият английски нападател ще напомни за себе си и ще разгърне несъмнените си качества. Биелса наложи своята схема 4-1-4-1, която донесе всичките успехи на тима в рамките на изминалия месец и го утвърди на първото място в подреждането.

Това, че голямото дерби ще се състои на „Елън Роуд“ до голяма степен задължава домакините да са по-дейни в опитите си да стигнат до победата, но Мидълзбро е един от най-сериозните бойци в подобни ситуации. Не са толкова назад във времето дните, в които тимът беше част от Премиършип под ръководството на Айтор Каранка. Испанецът го вкара в елита, а сезон по-късно изпадна с него и така това беше поредната мимолетна изява на „Боро“ на най-високо ниво. Каранка изрази разочарованието си от провала и напусна поста си, а на негово място застана Тони Пюлис.

Мидълзбро

Той е един от малкото хора в английския футбол, които много добре знаят как да утвърждават отборите си в своите дивизии. Тук обаче неговата задача ще е малко по-различна – да върне Мидълзбро в елита и поне първите кръгове от сезона са повече от обнадеждаващи. Пюлис продължава в характерния си стил да излиза за минимални победи и в много голяма част от случаите ги постига.

Всъщност неговият отбор се спъна единствено в откриващия кръг когато завърши 2:2 с Милуол пред собствена публика. Дилемата там беше кое е по-изненадващото, това, че Мидълзбро не спечели, или това, че инкасира цели два гола във вратата си. За справка в последвалите 5 кръга от първенството „Боро“ допусна общо само едно попадение като то дойде в миналия кръг в дербито с Уест Бромич. Всъщност предстоящото голямо дерби може да се определи и като сблъскване на два коренно различни стила на игра – тези на Тони Пюлис и Марсело Биелса.

Пюлис ще организира своите по възможно най-добрия начин в дефанзивен план и за пореден път ще се стигне до развръзка с малко голове, като прогнозата за под 3.5 се дава с коефициент от 1.30, който е подходящ за комбинация с прогнозата за Милан – Рома.

 

прогноза: под 3.5 гола @ 1.30
Статус:Печели

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *