Прогноза за Левски – Лудогорец

Scorebg.com » Прогноза за Левски – Лудогорец

Левски – Лудогорец

Голямото дерби точно при подновяването на първенството в българския елит е между отборите на „сини“ и „зелени“. Първите са сред малкото отбори в страната, които сравнително често играят успешно срещу този толкова силен за местните стандарти съперник. Въпреки, че последната победа, която Левски записа срещу Лудогорец беше през 2016-а, а през 2015-а тимът се поздрави с още една такава, той рядко допуска да бъде тотално надигран, както го правят почти всички останали тимове в първенството. Точно преди първенството да бъде прекратено се състоя поредното съперничество по същата ос като то беше спечелено от „сините“, макар и след изпълнения на дузпи.

Този успех им отвори път към полуфиналите в турнира за купата на България, така че това ще им се понрави. Най-често това противопоставяне приключва при резултат 2:0 в полза на „орлите“ поне през последните две години. Цели 3 бяха тези случаи от общо 5-те изиграни двубоя от 2019-а насам.

Получилата се криза, която случайно или не, доведе още един голям проблем за „сините“ – този със собствеността и акциите, определено може да се окаже много ползотворна за тях и да отключи едно много по-добро ново начало. Огромният дял от техни акции вече е в ръцете на Наско Сираков, а той е един от малкото хора, които могат да измъкнат тима от това положение.

Още срещу Лудогорец футболистите на „сините“ ще разгърнат безкрайно желание да демонстрират на какво са способни. „Орлите“ ще са тотално загубили своя облик поне в първите няколко кръгове, но положението е такова, че плейофната фаза е съкратена наполовина, а при вече изграденото точково преимущество, няма как да изпуснат водачеството. Феновете на „Герена“ ще станат свидетели на футбол с много единоборства и малко положения, което ще остави и резултатността бледа.

 

прогноза: под 2.5 @ 1.70

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *