Още прогнози за днес…

Scorebg.com » Още прогнози за днес…

Интер – Аталанта

Интер

Интер се развива с всяка следваща седмица и това е видно. Най-накрая тези многобройните тифози на тима изпитват задоволство от случващото се и се наслаждават на играта на любимците си. И за тях имаше един много тежък период, в който любимият им тим просто не беше способен да върне своята идентичност и да прави това, което прави през сезона – да печели голяма част от мачовете си и да е в челото на подреждането. Тези горчиви периоди бяха загърбени по един много умел начин от страна на тима като всичко това се случи благодарение основно на едно действие от страна на ръководството – назначаването на Антонио Конте.

Истински магьосник е този треньор, който когато стане на въпрос за италиански футбол, със сигурност е един от водещите в своята роля вече дълги години. Това, че собствениците му дават все по-голяма възможност за инвестиране на сериозни финансови средства, спомага страшно много неговата работа. През последните часове се заговори все повече за това, че той и тимът му са на прага да постигнат нова голяма сделка, привличайки футболист от Премиърлийг, след като се сдобиха с Ромелу Лукаку. Така Интер е много близо до това да се подсили с Оливие Жиру от Челси, което със сигурност ще е пореден голям удар за него. Аталанта е коренно различен тим.

Аталанта

Все пак и той се опитва да се придържа към това, което правят водещите в страната през последните години – направата на големи инвестиции, за да се задържи до тях в подреждането. Аталанта стана все по-сериозен отбор в Серия А точно благодарение на това, че увеличи сумите, които си позволява да инвестира. Тимът е много зрелищен за наблюдаване и приковава погледите върху себе си, но това, което го спъва дълго време, отново ще се прояви. Излизайки от своя „Атлети Д‘Адзури“ Аталанта не е никак убедителен, а истински парадокс е това, че точно срещу „нерадзурите“ ще се пропука.

прогноза: 1 DNB @ 1.57 в бетфайр България

Астън Вила – Манчестър Сити

Астън Вила

Астън Вила разгърна много добър футбол и то в един от най-важните сблъсъци през сезона – визитата на Лестър от полуфиналите на EFL Къп. Тимът откри резултата с първия си точен удар, дело на Гилбер. Това нямаше и как да се случи без брилянтния пробив на холандеца Антуар Ел-Гази, който предостави толкова добро подаване за своя френски съотборник. Гилбер, който по принцип е бранител, в този двубой беше изнесен малко по-напред, но по-изненадващото около него е това, че реализира, като това беше едва третият му гол в рамките на последните 5 години.

В същото време с него откри и головата си сметка с екипа на Астън Вила като преди това имаше едва два гола в споменатия период – с екипа на Каен. През втората част „виляните“ имаха не един, а няколко супер шанса да увеличат аванса си, като ги пропиляха и в крайна сметка след една потресаваща организация на тяхната отбрана, се стигна до изравнителен гол на Ихеаначо. Едва 5 минути бяха достатъчни за него, за да се озове сред голмайсторите след като се появи през втората част и направи това, което неговите съотборници не съумяха за повече от час преди появата му. Тимът на Вила е новак в елита и въпреки това играе един много добър футбол.

Неговият треньор Дийн Смит разчита на формация, която е изцяло нова за подобно равнище – 3-4-3. Точно в хода на сезона той изгради този начин на игра като разчита на: Хийтън, Хаус, Мингс, Конса, Тейлър, Накамба, Луис, Гилбер, Грилийш, Уесли и Трезеге. Има няколко позиции, които са много непостоянни в неговия състав. Основната от тях е тази на вратаря, но това е вследствие единствено на контузия. Големият Том Хийтън беше заменен принудително съвсем наскоро в един мач на тима и така се стигна до въвличането на норвежеца Орян Ниланд сред 11-те. Подобно нещо се случи и с обичайния титуляр на върха на нападението – Уесли, като в последния мач на неговата позиция застана Ел-Гази, който в никакъв случай не се чувства комфортно там.

Манчестър Сити

Манчестър Сити за пореден път инкасира гол във вратата си и просто загатна за това, че явно не е способен да демонстрира високо ниво в тази част от играта. Така в рамките на последните си 7 мача, тимът завърши свой сблъсък без да допусне гол във вратата си едва веднъж като това се случи в домакинството на Шефилд Юнайтед. Имайки и сериозен поглед върху този мач, то определено няма как да се пропусне да се отбележи това, че и тогава отбраната на „гражданите“ се пропука след като Мусе вкара гол още при 0:0 и то през първата част, но той беше отменен заради микроскопична засада след намесата на ВАР.

Така положението в отбраната на Сити въобще не е лицеприятно, а Вила ще използва това по най-добрия начин. Този коефициент за победа с азиатски хендикап за момчетата на Дийн Смит е повече от добър.

прогноза: 1 (+2.5АХ) @ 1.75 в ефбет

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *