Обосновани прогнози – футболни

Scorebg.com » Обосновани прогнози – футболни

Еспаньол – Барселона

Еспаньол

Еспаньол изостана страшно много не само от групата на желаещите да завършат в зоната на плейофите, а и от тази на отборите от средата на класирането. Това, че пасивът на тима преди първия кръг от втория полусезон спрямо 10-то място, е точно 15 точки, само загатва за потресаващото му състояние. Незнайно как Еспаньол изпадна в такава криза, а не е ясно дали даже треньорската рокада, която беше осъществена по време на зимната пауза, ще е в състояние да върне отбора на правилния път.

Слабата му игра е от много дълго време, а за откриване на годината се задава този огромен двубой с Барселона. Точно през последната седмица се създаде някаква излишна полемика около по-големия от двата каталунски тима и за пореден път се заговори за треньорска промяна. На този етап от ръководството продължават да отричат, че това ще се случи. Маурисио Почетино е много добра алтернатива за „каталунците“, но на фона на това, че той е голям привърженик на Реал Мадрид, а преди няколко години излезе с едно много остро изказване, че никога не би поел „каталунците“, то изглежда  невъзможно да се стигне до подобно сътрудничество.

Барселона

Този отбор на Барселона разполага с някои от най-класните футболисти в световен мащаб и задължително ще използва това срещу Еспаньол. Когато Лионел Меси е на терена, то неговият отбор със сигурност е считан за фаворит за спечелване едва ли не на всеки двубой. Тази селекция на Барселона определено има освен много класа и много сериозен потенциал, тъй като голяма част от съставляващите я са млади футболисти. С Валверде обаче нещата просто няма да се получат, но на този етап това остава незабелязано. Барселона ще разгърне нов много силен двубой, ще надиграе съперника си и ще добави три така важни точки към актива си с което рано-рано през годината може да увеличи аванса си пред вечния съперник – Реал Мадрид.

 

прогноза: 2 (-1.5АХ) @ 2.05

 

Уулвърхямптън – Манчестър Юнайтед

Голямото дерби на 1/32-финалите във ФА Къп е точно между Уулвърхямптън и Манчестър Юнайтед. „Вълците“ се чувстват все по-добре при всяко едно свое излизане по английските терени. Ролята им във футбола в страната става все по-сериозна през последните няколко месеца, а освен това те са на път да се превърнат в един от обичайните участници на европейската сцена. Все по-често те се доближават до класата на най-силните в елита и това въобще не е случайно.

Уулвърхямптън

Нуно Еспирито върши прекрасна работа с този отбор и това, че създаде едва ли не една португалска колония сред титулярите, определено му носи желаните резултати. За това домакинство на Манчестър Юнайтед отново ще има няколко изненади в състава му. Голямата въпросителна е дали намиращият се в супер серия – Адама Траоре ще попадне сред титулярите. Предвижданията са, че отново Уулвс ще играе с 4-3-3 като обаче ще има в състава си двама централни нападатели – Кутроне и Хименес. Италианецът ще бъде изнесен на крилото, тъй като Хименес играе единствено на върха на атаката.

Това ще е нещо, което определено няма да се хареса на „червените дяволи“. Техният състав отново ще е изпъстрен със страшно много промени. Почти сигурно е това, че и този двубой няма да мине без някой от юношите на тима да попадне сред титулярите. Мястото на Мейсън Гринууд сред 11-те изглежда гарантирано. Той определено бележи огромен прогрес, но точно в един такъв двубой няма да има никаква роля.

Манчестър Юнайтед

Големите главоболия за Манчестър Юнайтед ще произтекат от изявите на тима в средата на терена. И този път халфовата линия няма да е същата от последния двубой и точно това ще внесе тази липса на достатъчно успеваемост в нея. Фред и Матич отново ще разочароват, така че Манчестър Юнайтед просто трябва да се надява да не загуби с голяма разлика. Все пак „червените дяволи“ ще опитат да затворят мача и да използват силната си игра на контра, което и ще доведе до завършек на мача с най-много два гола.

 

прогноза: под 2.5 @ 1.90

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *