Обосновани прогнози за 29.12.2019

Scorebg.com » Обосновани прогнози за 29.12.2019

Манчестър Сити – Шефилд Юнайтед

Манчестър Сити

Крис Кавана ще е съдия на този късен двубой между Манчестър Сити и Шефилд Юнайтед, който се явява и последният от английския елит за годината, така че това е много добра новина за госстите. „Гражданите“ се пропукаха по небивал начин във визитата си на Уулвърхямптън като всичко във въпросния двубой се случи точно според анализа, който изготвихме. „Вълците“ бяха безупречни и хвърлиха голямата изненада на деня като нанесоха пореден огромен удар по амбициите на опонента си.

Минути след последния съдийски сигнал и оформилото се крайно 3:2 в полза на домакините, Хосеп Гуардиола беше запитан за това какви са шансовете на тима му при това положение да стигне до титлата, а той беше лаконичен в отговора си, че вече няма сила на света, която да доведе до подобна развръзка. Манчестър Сити попадна в един много тежък период, от който така и не успя да извлече най-доброто.

Тимът беше принуден да се справя с няколкото много сериозни контузии на основни футболисти в своята защита, а това продължава да е факт и до днес. Сред контузените все още са: Лапорт и Стоунс, които формират титулярната двойка централни бранители, а компания в лазарета им правят: Давид Силва, Габриел Жезус и Лирой Сане. Едерсон получи червен картон във визитата на Уулвърхямптън и също няма да е на разположение за този двубой с Шефилд Юнайтед.

прогноза: под 3.5 @ 1.90

Шефилд Юнайтед

„Остриетата“ нямат никакви контузени, което определено е радваща новина за тях. Този техен отбор е зашеметяващ – събра страшно много погледи и въпреки, че не играе особено зрелищно, си спечели и много нови почитатели. Той е новак, а все още няма загуба като гост през сезона, като тази серия обхваща 9 поредни визити. Само в една от тях тимът допусна два гола – насред „Стамфорд Бридж“ срещу Челси, а във всички останали инкасираше по най-много един във вратата си. Тези показатели определено загатват за това, че Шефилд Юнайтед въобще няма да е фигурант в този двубой и ще даде много сериозен отпор на първокласния си съперник.

„Остриетата“ отново ще заложат на характерната за Крис Уайлдър формация 3-5-2 с: Хендерсън, О‘Конъл, Игън, Башам, Стивънс, Флек, Норууд, Лундстрам, Балдок, МакГолдрик и Мусе. Последният ще е най-заплашителният футболист за отбраната на „гражданите“, а за пореден път неговите съотборници ще са безупречни в останалите игрови линии и ще запазят споменатата малко по-горе серия, отнасяща се до инкасираните голове във визити.

прогноза: под 3.5 @ 1.90 в efbet България

Ливърпул – Уулвърхямптън

 

Ливърпул

Ливърпул лети по футболните терени на Англия и не само. Преди около седмица тимът имаше пътуване до една много далечна дестинация, каквато е Катар, за да играе като представител на Европа в Световното клубно първенство. „Червените“ не бяха така бляскави във въпросните два двубоя – с Монтерей и Фламенго, но въпреки това се поздравиха с желаните резултати и добавиха единственият трофей, който липсваше в пребогатата им витрина.

Дни след завръщането си те се изправиха срещу Лестър в челен сблъсък насред „Кинг Пауър“ и точно за въпросния двубой много хора очакваха, че ще се стигне до изненадваща развръзка, при която „лисиците“ дори ще имат възможност да стигнат до победата. Нищо подобно не се случи след като от самото начало „червените“ установиха много сериозен контрол върху случващото се на терена и в крайна сметка спечелиха с 4:0. На полувремето водеха само с 1:0, а имаха страшно много възможности да предрешат всичко още до тогава. Неприятното за тях е, че продължават да имат няколко контузени футболисти, които няма да са на разположение за двубоя с Уулвърхямптън. Това са: Матип, Ловрен, Окслейд-Чембърлейн, Фабиньо, Брюстър и Клайн.

Уулвърхямптън

Точно преди това домакинство на Уулвс, Ливърпул е в серия от 49 поредни двубоя на „Анфийлд“, в които няма допусната загуба, така че тук има необходимото, за да ги закръгли на 50. Освен това през този сезон отборът е много деен в рамките на първата част като в една огромна част от срещите си се прибираше на почивката като водач в резултата, така че със сигурност ще направи страшно много, за да го стори и срещу „вълците“.

Треньорът на последно споменатите – Нуно Еспирито няма да има на разположение единствено Вили Боли и Гибс-Уайт. „Вълците“ са в супер серия като загубиха само един от последните си 10 двубоя и това се случи в домакинството им на Тотнъм след гол на Ян Вертонген в продължението. Точно срещу Ливърпул обаче те ще бъдат тотално надиграни и изразително победени насред „Анфийлд“.

прогноза: 1 (-1.5АХ) @ 2.00 в бет365

Арсенал – Челси

Арсенал

И през този сезон в английския футболен елит си има големи открития и тотални разочарования. Докато за Челси все още е трудно да се каже в коя графа ще попадне, то за „артилеристите“, поне на този етап, е пределно ясно. Мястото им не само е във втората спомената, а и на челната позиция в нея. Това, че влизат в това градско дерби от 12-то място в таблицата казва достатъчно. Никога в рамките на страшно дълги години те не бяха в толкова окаяно състояние, но ето, че и това стана факт.

За тяхна утеха, класирането е така изградено, че с една победа в това дерби, ще се изкачат с цели 3 позиции напред като ще изпреварят Евертън, Нюкасъл и Кристъл Палас с което ще си върнат мястото в горната половина на таблицата. В никакъв случай този отбор на Арсенал не е за отписване дори в битката за 4-то място, тъй като развоят на сезона е такъв, че има 3 отбора, които са много по-силни от останалите (Ливърпул, Манчестър Сити и Лестър), а статуквото около 4-та позиция е безкрайно интересно.

Челси

Точно тази позиция се заема от Челси преди началото на двубоя като „сините“ са с 32 точки на сметката си. Арсенал е на 8 зад тях, но намери ли начин да се поздрави с победата тук, ще увеличи още повече интригата. Тези процеси на промяна в домакинските редици и назначаването на Микел Артета са много интересни. Младият треньор все още не се е сблъсквал с подобни големи изпитания, а това срещу Челси ще е първото за него. Положението придобива още по-интригуващ вид с оглед на това, че насреща му ще е друг от най-перспективните млади треньори в лигата – Франк Лампард.

Двамата се познават много добре, а освен това дълги години се подвизаваха с фланелките точно на отборите, които понастоящем предвождат. В последно време Челси започна да се пропуква във визитите си като отстъпи и на Манчестър Сити, и на Евертън. Малко след това все пак тимът се върна към победите, разгромявайки Саутхямптън с 4:1. Така вече в 9-те си визити през кампанията, „сините“ все още нямат записано равенство.

Арсенал е отчайващ домакин след като спечели само 3 от 9-те си срещи на собствения сезон в хода на сезона. Въпреки това в едно такова градско дерби този фактор е от голямо значение и най-накрая ще позволи на тима да разгърне нещо по-впечатляващо от изявите си и да донесе поне малко радост на верните си фенове.

прогноза: 1Х @ 1.65 в руския melbet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *