Обосновани прогнози за Турция

Scorebg.com » Обосновани прогнози за Турция

Сиваспор – Ризеспор

Сиваспор

Сиваспор изгради един супер състав, който му позволява да продължи да е на върха в подреждането. Тимът застана на първото място и вече много дълго време просто няма как да бъде отместен от него. Преди началото на това съперничество с Ризеспор той има преимущество от 3 пункта пред втория – Фенербахче, като в същото време е и с един изигран мач по-малко. Точно Сиваспор е тимът с най-добре играещата отбрана в целия турски елит като има най-малко инкасирани голове. Триумфът с 2:1 във визитата на звездната селекция на Бешикташ от средата на януари донесе страшно много дивиденти за момчетата на Калимбай. Успехът им беше още по-запомнящ се след като през втората част, още в 67-та минута, левият бранител Чъфтчъ получи директен червен картон и така доиграха съперничеството с намален състав.

Същият футболист няма да е на разположение за съперничеството с Ризеспор поради наказание. В заключителните минути Сиваспор започна да използва какви ли не прийоми само и само, за да задържи водачеството и в крайна сметка съумя. Тимът се завръща на своя стадион и ще има много удобен съперник за продължаването на силната си серия. Безкрайно изненадващо е това, че от началото на сезона той има само една загуба на своя „Сивас Ейлюл“ и тя беше от тима на Ерокспор, който въобще не е и елитен, и дойде в сблъсък от турнира за купата на страна.

Предходното домакинско поражение за тима беше от края на април месец когато точно Бешикташ се наложи на същия стадион с 2:1. Подобрението в редиците на Сиваспор продължава, а точно срещу Ризеспор, който е тим от втората част на подреждането и то на собствения стадион, трудно ще допусне грешка. Има няколко много качествени футболисти в редиците на гостите като основно това са Хармаш, Самудио и Ян, но нито един от тях няма да е на ниво в този сблъсък. Сиваспор ще се окаже прекалено силен за възможностите на Ризеспор и така ще продължи пътя си към титлата.

прогноза: 1 @ 1.50

Йени Малатияспор – Трабзонспор

Йени Малатияспор

Йени Малатияспор сложи край на пропадането си и на серията си от 6 поредни сблъсъка без триумф, печелейки реванша от 1/8-финалите на турнира за купата срещу Сиваспор с 2:1. Това беше важна победа за тима, но в същото време нейната стойност чисто и просто така и не беше достатъчна, за да донесе преодоляване на водача в класирането по пътя към следващата фаза на надпреварата. Нямаше и как да е по друг начин при положение, че само около 10 дни по-рано Сиваспор размаза същия съперник с 4:0 в първия мач и така предреши крайния изход.

Малко след това същият този тим на Йени Малатияспор инкасира още 4 гола във вратата си, сблъсквайки се с Басакшехирспор, така че тази победа в реванша ще подобри малко настроението в редиците му. По отношение на първенството, той е твърдо в средата на таблицата и много трудно ще потегли в която и да било от двете възможни посоки. Неговата крайна позиция ще е около настоящата му – 9-та. Трабзонспор се забърка в много сериозни драми точно в 1/8-финалите от турнира за купата на Турция. Тимът се справи с Денизлиспор и то с хендикап в първия двубой, който беше изигран и на неговия стадион и се разви изцяло според анализа ни. Тогава Трабзонспор спечели с 2:0, а при прогнозата от -1.5АХ за негова победа и толкова големия коефициент от 2.45, просто се стигна до нова печалба.

Изненадващото беше, че в реванша тимът загуби със същия този резултат, стигна се и до продължения, както и до дузпи, след които се оказа на печелившата страна. Вече дълги години домакините, без значение кои са, в съперничеството между Йени и Трабзонспор, имат чувствително превъзходство. Точно в този случай тази серия ще бъде нарушена, тъй като гостите ще са преобразени и ще напомнят за най-добрия си футбол, а не за този от реванша с Денизлиспор, за да стигнат и до важен успех в битката за завършек в Топ 4.

 

прогноза: 2 (ДНБ) @ 1.60

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *