Швеция заслужава място на Световното първенство

Scorebg.com » Новини » 2013 » Швеция заслужава място на Световното първенство

Ибрахимович: Швеция заслужава място на Световното първенство по футбол повече от Португалия

Нападателят на ПСЖ смята, че ще бъде честно, ако възпитаниците на Ерик Хамрен си осигурят място на финалтие в Бразилия през 2014, за сметка на „Селесао”.

32-годишният шведски национал вярва, че неговият отбор заслужава повече да се класира за Световното първенство по футбол, отколкото Кристиано Роналдо и компания.

Двете суперзвезди ще се изправят в пряк сблъсък, като само един от двамата футболисти и един от националните тимове ще намери място на финалите в Бразилия през лятото на следващата година. Повечето футболни залози сочат португалците за фаворит в предстоящия сбъсък.

Ибрахимович твърди, че скандинавците заслужават повече да си тръгнат като победител от предстоящите два мача, като по този повод той заяви пред репортерите в Швеция:

„Ние имахме много тежки мачове по време на квалификациите, но това само ни стимулира да играем все по-добре в следващите срещи.”

„Португалия вероятно са смятани за фаворит в този мач, като се има предвид класата на техния отбор и идивидуалните качества на техните футболисти.”

„Ние обаче останахме втори в групата, след силният отбор на Германия и заслужаваме повече да се класираме за финалите на Световното първенство в Бразилия.”

Пърият мач между двата тима ще се състои на „Естадио да Луж” в петък, а след четири дена е и реванша в Стокхолм. Повечето спортни залагания за първата среща са на страната на домакините.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *