Занети иска да удължи престоя си на „Сан Сиро”

Scorebg.com » Новини » 2013 » Занети иска да удължи престоя си на „Сан Сиро”

Бранителят на Интер Хавиер Занети прекара цели 17 сезона в италианския гранд, но не възнамерява да прекратява активната си футболна кариера.

39-годишният ветеран на „неразурите” иска да остане в отбора на Андреа Страмачони поне за още един сезон, след като се чувства в отлична спортна форма.

Занети ще навърши 40 години през това лято, но въпреки напредналата си възраст за футбол на такова високо ниво, той не смята да захвърля бутоните, след края на този сезон.

По повод на плановете за бъдещето на своята състезателна кариера, бранителят на Интер заяви в последните футболни новини италианския вестник „La Gazzetta dello Sport”:

„Моите намерения са да продължа да играя и занапред, а клубът ме подкрепя изцяло в това отношение.”

„Взех това решение по време на десетте последователни победи на отбора. Хората не спират да ми повтарят, че не трябва да напускам състава, докато продължавам да се представям успешно и все още съм полезен за тима. Това ме накара да размисля и да променя решението си.”

Относно зимния трансферен прозорец, Занети смята, че подсилване на халфовата линия би било изключително полезно за „неразурите”:

„Подобряването на работата в средата на терена би се отразило добре на отбора. Идването на Езекуел Счелото може да подобри играта ни. Да се договорим с Аталанта би било по-лесно, отколкото да сторим това с Коринтианс, които вероятно няма да продадът Паулиньо до края на сезона.”

Повечето футболни прогнози сочат Интер за един от фаворитите за титлата в Серия А през този сезон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *