Джерард: Ливърпул може да се бори за участие в Шампионска лига

Scorebg.com » Новини » 2013 » Джерард: Ливърпул може да се бори за участие в Шампионска лига

Капитанът на „червените” Стивън Джерард смята, че неговият тим може да се нареди сред първите четири във Висшата лига, след като успя да завърши наравно при гостуванията си на Манчестър Сити и Арсенал, в рамките на една седмица.

32-годишният английски национал вярва, че „мърсисайдци” могат да играят в най-комерсиалният европейски клубен турнир през следващата година.

Ливърпул завършиха при резултат 2:2 в гостуванията си на два от най-добрите отбори във Висшата лига през изминалата седмица и след като те няма да срещнат отбор от топ 10 в оставащите 13 мача до края на сезона, Джерард вярва, че могат да се изкачат значително напред в таблицата.

Той заяви в последните спортни новини от острова :

„Ние натрупахме голяма увереност от начина, по който играхме срещу Арсенал и Манчестър Сити.”

„Сити са много добър отбор и да им гостуваш, и да вземеш точка от тях е страхотно постижение, но като се има предвид начина, по който играхме ние трябва да съжаляваме, че не победихме в този мач.”

„Трябва да започнем да градим на база на постигнатото до сега. Аз съм напълно уверен, че имаме качествата да се изкачим нагоре в таблицата.”

„Без да умаловажам отборите, с които ни предстои да играем, но ако играем по този начин, ние със сигурност ще можем да се борим за четвъртото място.”

Според повечето футболни експерти на острова „червените” ще завършат шампионата в топ пет на Висшата лига.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *