Гуардиола подписал с Байерн още през декември

Scorebg.com » Новини » 2013 » Гуардиола подписал с Байерн още през декември

Агентът на испанският стратег Хосеп Мария Оробит заяви, че редица клубове са предложили по-голяма сума за услугите на Пеп Гуардиола, но той сметнал, че Байерн Мюнхен е най-добрият вариант за него.

Агентът на бившият старши-треньор на „каталунците” разкри, че Гуардиола е сложил подписа си върху тригодишен договор с тима на Байерн Мюнхен в края на изминалата година.

Испанският стратег реши да се откаже от ръководния пост на „Камп Ноу” в края на изминалия сезон и предпочете да стои на страна от футбола за година, но в средата на тази седмица се разбра, че той ще застане начело на „баварците” от началото на новата кампания.

Според Хосеп Мария Оробит Байерн е бил възможно най-добрият избор за Гуардиола въпреки, че е имало клубове с далеч по-щедри оферти от тази на германците.

Той разкри в последните новини за спорт на испанското радио „EFE Radio”:

„Гуардиола подписа новия си договор около 20-ти декември. Той реши да се спре на Байерн Мюнхен, след като това бе най-добрият възможен вариант от всички участвали в борбата за подписа му отбори.”

„Ние прегледахме всички оферти и германците не бяха отбора, който бе предложил най-голямо парично възнаграждение.”

„Той се спря на тях заради тяхната отлична организация и потенциал, който вижда в отбора, както и страхотните футболисти.”

Очаквайте още актуални футболни новини за големите европейски първенства, резултати и новини от А група.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *