Барселона дали 57 милиона евро за Неймар

Scorebg.com » Новини » 2013 » Барселона дали 57 милиона евро за Неймар

Звездният бразилски нападател Неймар бе представен на „Кам Ноу”, като от ръководството на клуба разкриха подробности около финансовите аспекти на сделката.

„Каталунците” заявиха, че ще трябва да заплатят 57 милиона евро за нападателят на Сантош по време на неговото представяне в Барселона в началото на седмицата.

Трансферната сума бе потвърдена от вицепрезидентът на клуба Хосеп Бартомеу, който също така добави, че клаузата по откупуването на играча по време на петгодишният му престой в тима на „Балуграна” възлиза на 190 милиона евро.

По време на представянето на „бразилското чудо” на „Камп Ноу”, Бартомеу заяви, че цялата сума по откупуването на играча ще бъде изплатена на неговия предишен клуб Сантош, както и на три отделни компании, които държат част от правата на нападателя.

Предварителното плащане на 10 милиона вече е било направено, а останалата част ще бъде изплатена на вноски през следващите три години.

По този повод вицепрезидентът разкри пред журналистите в в последните футболни новини от Барселона :

„Неймар подписа петгодишен договор с клауза по откупуването му, възлизаща на 190 милиона евро. Цялата сума за трансфера е 57 милиона евро и ще бъде изплатена на Сантош и на останалите три компании, държащи правата му.”

„Барселона в момента притежава всички спортни и икономически права на играча.”

Очаквайте още актуални футболни новини, тенис резултати и новини за НБА баскетбол .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *