Анчелоти: Йозил напусна защото го бе страх от конкуренцията

Scorebg.com » Новини » 2013 » Анчелоти: Йозил напусна защото го бе страх от конкуренцията

Италианският стратег вярва, че причината Месут Йозил да напусне Реал Мадрид е защото той не е искал да се бори за титулярното място на „Сантиаго Бернабеу”.

Карло Анчелоти отвърна на репликите на 25-годишният германски национал, че италианецът е една от основните причини да напусне отбора на „Лос Бланкос” през това лято.

Халфът на Арсенал заяви, че е напуснал Мадрид, защото имал усещането, че старши-треньорът на отбора му няма доверие.

Въпреки това, бившият мениджър на ПСЖ настоява, че основната причина Йозил да си тръгне е заради жестоката конкуренция за титулярните места в отбора на мадридчани.

По този повод Анчелоти разкри във футболен коментар на живо пред испанското издание „Onda Cero”:

„Йозил не се чувстваше добре в Реал. Аз знаех, че той преговаря с друг клуб, защото искаше да напусне.”

„Месут знаеше, че ще има сериозна конкуренция за титулярното място и няма да може да играе всеки мач, и за това реши да напусне.”

„Аз предпочитам да имам в тима си Анхел ди Мария за да се получи идеален баланс. Ди Мария е по-добър от Йозил, когато говорим за отборна работа.”

В момента Реал Мадрид заемат трето място в таблицата на Примера Дивисион, като изостават на лидера Барселона със шест точки. Те ще се помъчат да налят тази разлика още в следващия си двубой срещу Реал Сосиедад. Трудно е да се даде ясна прогноза за мачове от този етап на испанския шампионат .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *