Робен: Мислех да се откажа от футбола

Scorebg.com » Новини » Робен: Мислех да се откажа от футбола

Нападателят на Байерн Мюнхен Ариен Робен призна, че проблемите с физическата форма, които го съпътстват по време на състезателната му кариера неведнъж са го навеждали на мисълта да каже сбогом на футбола.

28-годишният холандски национал разкри, че в живота му е имало моменти, в които е искал да се откаже от своята футболна кариера заради редицата получени контузии.

Робен претърпя няколко много сериозни контузии, които са го накарали сериозно да се замисли върху варианта изцяло да спре с футбола за да може да сложи край на физическите проблеми и мъчителния процес на възстановяване.

По този повод холандецът разкри в последните футболни новини на „NOS”:

„Аз съм имал толкова много контузии по време на своята кариера. От време на време това ме натъжава.”

„За да бъда честен трябва да си призная, че неведнъж съм мислил да захвърля бутоните. Макар и тези мисли да са малко крайни, аз реално обмислях тази възможност, не само в един определен момент от своята кариера.”

Относно изказването на националния селекционер на Холандия Луис Ван Гаал, че Робен винаги е титуляр в отбора, когато е във форма, нападателят на „баварците” допълни:

„Това наистина бе голям стимул за мен.       Тези неща наистина помагат, когато преживяваш тежък момент. Аз лично съм много благодарен на треньора за вярата, която показа в мен.”

Робен имаше проблеми с контузии и по време на изминалите квалификации Евро 2012 , но след това успя да се включи успешно в състава на „оранжевите” за финалите в Полша и Украйна.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *