Преди мачът България – Дания

Scorebg.com » Новини » Преди мачът България – Дания

 

Нека който има възможност да дойде на националния ни стадион “Васил Левски”, това призовават нашите национали и техния треньор Любо Пенев. Този път трябва да отбележим, че този апел не е лишен от логика. Най-вероятно всички сме реагирали по-един и същ начин след като стана ясен жребия за Световното първенство през 2014 в Бразилия – крайно отрицателно.

Това до някъде беше продиктувано от кошмарния жребии – нашите национали се паднаха в една група със завършилия втори на Европейското първенство – Италия, компания ни правят още силните отбори на Дания и Чехия. Така наречените аутсайдери и те са толкова аутсайдери – Армения и Малта. С огромно нежелание припомняме, че в квалификациите за Евро 2012, България “спечели” последното пето място в своята група – с  двуцифрена отрицателна голова разлика – 10 гола.

Успяхме да запишем само 1 победа, две “престижни” равенства с Черна Гора и Швейцария и загуби от всички отбори в това число Уелс, Швейцария, Черна гора и Англия. При така създалата се ситуация е разбираемо защо жребият е определян като кошмарен, още повече че и програмата изглеждаше безумно – започване три поредни домакинства с Италия, Армения и днешния ни съперник Дания.

За наше щастие през последните месеци водени от Любо Пенев, нашите “лъвчета” демонстрираха страхотно израстване, което даде и отражение в класацията на ФИФА – прогрес с 40 места за период по-малък от 60 дни, като вече заемаме далеч по-приемливото 55 – място.

С победата над Холандия в приятелски мач,  с добрата игра срещу Италия и макар трудно постигната победа, но все пак победа срещу Армения, малко по-малко се възвръща и ентусиазма, а с това надяваме се и публиката. С тези резултати в момента България дели първото място с Италия, като при малко повече късмет можеше да сме и еднолични водачи. Така днешния мач – България – Дания се явява един, малък рубикон за нашите национали. Въпреки, афишираната цел, че не е класиране за  финалите Бразилия, а класиране за финалите на Евро 2016, съм убеден, че никой няма да има нищо против да се класираме за световното първенство.

Знаем и поговорка – “Апетит идва с яденето”, и  една победа над Дания, ще ни се “отвори” апетит -пътят към финалите ще бъде отворен и сами ще държим в ръцете съдбата си. Най-вероятно това няма да стане никак лесно  – Дания е труден съперник, за всеки един отбор. Макар да имаме положителен баланс от срещите с тях – (4 победи, 6 равенства и 3 загуби), отбелязан гол във врата на Дания е на Димитър Бербатов, за равенството 1-1.

Какво мислят букмейкърите за този мач?

България не е фаворит, както може да се очаква. Победа за нашият отбор се котира към момента за 2.90 а за победа на Дания – 2.40, като преди няколко дена този коефициент беше около 2.60, а равенството се котира повече от добре – 3.25 е повече от добър коефициент.

Интересни са обаче коефициентите на азиатския пазар или така наречения азиатски хендикап. За България +0,05 или +0.25 коефициентът е 1.75 докато аналогичния за Дания със знак – 2.125, което ще рече, че букмейкъра допуска, че равенството не е толкова малко вероятно….. Победа за България със знак 0 (при равенство ще ви върнат парите) се котира на 2.05 а за Дания 0 на 1.75. Последната прогноза вече е видях на няколко от места къде се предлагат платени  футболни прогнози.

Ако Вие имате по-различена прогноза можете да напишете, като коментар или да заложите във един от водещите букмейкъри в България – бет365. Какво, да правите ако още нямате още регистрация в бет365?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *