Нов треньор за Литекс

Scorebg.com » Новини » Нов треньор за Литекс

Христо Стоичков бе представен като треньор на Литекс

Легендарният български футболист Христо Стоичков застана официално на „кормилото” на шампионите от А група Литекс Ловеч. Сред основните цели на Стоичков в отбора е спечелването на Купата на България и налагането на българи в състава.

 

Босът на Литекс Ловеч Гриша Ганчев представи днес Христо Стоичков като новият наставник на тима. Стоичков ще бъде с безсрочен договор и ще има за помощник испанеца Хосе Рамон Родригез, който по думите на „Камата” е работил с Йохан Кройф.

 

Футболните резултати  на Литекс през есенния дял на А група бяха меко казано разочароващи, след като шампионите завършиха на седмо място в класирането. Ловчанлии бяха напуснати през есента от треньора си Любо Пенев, който пое националния тим на България.

 

Целите на Христо Стоичков в новия му клуб са преследването на победата във всеки мач, спечелването на Купата на България, както и налагането на български футболисти в състава.

 

„Целта е повече от ясна-винаги трябва да се играе за победа. Спечелването на Купата на България на пръв поглед е по-лесната задача от това да станем шампиони. Играем мач за мач и имаме 15 мача, в които всичко може да се случи”, сподели Стоичков.

 

„В националния отбор намалих чужденците от шестима на трима. Приоритет ни е да играят нашите деца от школата. Имаме време да изберем кои ще са новите в отбора по време на подготовката”, добави легендата на българския футбол.

 

Литекс изостава на 11 точки от лидера във временното класиране Лудогорец Разград и повечето футболни прогнози  почти изключват ловчанлии от борбата за титлата през настоящия сезон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *