Милан готови да удължат договора на Ибрахимович

Scorebg.com » Новини » Милан готови да удължат договора на Ибрахимович

Италианският гранд Милан е готов да предложи нов по-добър договор на своя нападател Златан Ибрахимович, съобщават медиите в Италия.
Според твърдения на “Gazetta dello Sport” агентът на футболиста Мино Райола е провел среща с ръководството на Милан в четвъртък относно ново споразумение.
Настоящият договор на Ибра изтича през 2015 година, но от щаба на “росонерите” искат да възнаградят своя голаджия с още една година и увеличение на заплатата му. 30-годишният Ибрахимович в момента е един от най-скъпо платените играчи на Милан, като според твърдения той печели около 9 милиона евро на година.
Ибрахимович е отбелязал 15 гола в Серия А от началото на сезона и е само на три гола от лидера в тази класация Антонио ди Натале. По 15 гола в каучото още имат и Единсон Кавани от Наполи и Херман Денис от Аталанта.
Ибрахимович се присъедини към тима на Милан през 2010 година от Барселона. Престоят на шведският нападател на “Камп Ноу” не беше особено успешен, като той така и не успя да свикне с схемата на игра на “каталунците”.
Агентът Райола е провел и разговори на срещата в четвъртък относно бъдещето на Марк ван Бомел, чийто договор изтича в края на сезона. Холандският бранител е силно желан от ПСЖ.
Отборът на Милан в същото време се намира на лидерската позиция в класирането на Серия А с една точка пред втория Ювентус, но и с мач повече.
Тифозите на тима ще могат да видят любимците си във футбол на живо  в Милано чак следващия уикенд (10-ти март) при домакинството на Лече. Този кръг пък “росонерите” ще гостуват на Палермо, като Масимилиано Алегри ще може отново да заложи на своя нападател Ибрахимович, който се завръща в състава след изтърпяно наказание от три мача.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *