Капело поема националите на Русия

Scorebg.com » Новини » Капело поема националите на Русия

Италианският стратег Фабио Капело бе избран за новия национален селекционер на Русия и ще ръководи отбора в квалификациите за Световното първенство през 2014 година.

Бившият селекционер на Англия ще оглави тима на „Сборная”, след като Дик Адвокаат реши да се откаже от ръководния пост след края на Евро 2012, за да поеме холандския гранд ПСВ.

66-годишният мениджър подписа 2-годишен договор с руския национален отбор, който се представи много под очакванията на редица футболни експерти и не успя да преодолее  груповата фаза на Европейското първенство, след като завърши на трето място след Чехия и Гърция.

В листата на Руската Футболна Асоциация бяха и имена като това на бившия мениджър на Тотнъм Хари Реднап, както и напусналия Барселона треньор Пеп Гуардиола.

Независимо, че Капело успя да постигне страхотен процент на победи с тима на „трите лъва”, той реши да напусне острова, заради спор с английската ФА за отнемането на капитанската лента от Джон Тери.

За италианецът това ще бъде осма мениджърска позиция в професионален отбор, след като преди това е ръководил състави като тези на Ювентус, Милан и Реал Мадрид.

Смята се, че Капело е подписал две годишен договор с руската ФА, като годишното му възнаграждение възлиза на 19 милиона евро. Много спортни залагания вещаят големи успехи на „Сборная” на предстоящото Световно първенство след две години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *