Иниеста иска да бъде запомнен като “изцяло посветен” на Барса

Scorebg.com » Новини » Иниеста иска да бъде запомнен като “изцяло посветен” на Барса

Полузащитникът на Барселона Андерс Иниеста желае да бъде запомнен от феновете като предан на каузата на тима футболист, гласи една от последните футболни новини от каталунския клуб. Иниеста бе отличен с наградата за “Феърплей” на Барса в понеделник вечер.

 27-годишният Андерс Иниеста едва ли скоро ще закачи обувките на пирона, но иска да остане в историята на Барселона с репутацията на предан играч. Иниеста изрази огромна благодарност за всичко, което клубът е направил за него.

“Искам хората да гледат на мен след години, както ме виждат и сега. Желая да бъда запомнен като изцяло отдаден на клуба”, заяви Иниеста след церемонията по награждаването.

“Изключително съм благодарен за всичко, което ми е дал клуба. Барса и Каталуня ни дават всичко. Не искам да бъда запомнен с титлите на клуба, а по-скоро с личностните ми качества”, продължи Иниеста.

 Иниеста не пропусна да коментира и темата за оставането на треньора Пеп Гуардиола начело на тима и през следващия сезон. Иниеста изрази пълната си подкрепа за своя наставник.

“Надявам момента на подновяване на договора на Гуардиола скоро да дойде. Всички искаме той да остане. Няма какво повече да се каже по тази тема”, завърши Иниеста.

Пеп Гуардиола се колебае дали да удължи престоя си на “Камп Ноу”. Барселона изостава на десет точки от лидера Реал Мадрид в шампионата на Испания 11 кръга преди края. Повечето прогнози за Примера Дивисион сочат, че “каталунците” ще сдадат титлата този сезон на “вечния враг” Реал Мадрид.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *