Блан иска играч като Шаби

Scorebg.com » Новини » Блан иска играч като Шаби

Националният селекционер на Франция Лоран Блан би искал да разполага с по-опитни играчи в центъра на терена, като тези на световните и европейски шампиони Испания.

46-годишният френски стратег заяви, че халфовете, с които разполага са значително по-неопитни от техните колеги на същия пост в испанския национален отбор, в лицето на Шаби и Шаби Алонсо.

Блан, който се зае да реконструира тотално отборът на „сините”, след слабото представяне на Франция на Световното първенство по футбол през 2010, признава че на тимът му липсват полузащитници от класата на испанците.

Френският стратег заяви в последните футболни новини на „France Football”:

„Искамисе да имах някой в средата на терена, някой опитен и умен играч, като Шаби или Шаби Алонсо или някой друг, който дори преди да се е обърнал на половина да може да прецени какво да прави с топката.”

„Но за да стане това, някой трябва да развие тези качества, както на клубно ниво, така и в националния отбор за да достигне изключително ниво на игра.”

„Ние като отбор все още сме в процес на изграждане и следователно нашите играчи все още са начинаещи в тази сфера. Кабайе, М’Вила и Мартин нямат голяма тежест в националния отбор.”

Французите посрещат Англия в първия си мач от Евро 2012 на 11-ти юни, като се очаква двата отбора да предложат зрелищен футбол на живо от „Донбас Арена”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *