Биелса пое вината за загубения трофей

Scorebg.com » Новини » Биелса пое вината за загубения трофей

Старши-треньорът на „баските” Марсело Биелса пое изцяло вината за поражението на неговия отбор от Барселона във финала за Купата на Краля.

Възпитаниците Пеп Гуардиола успяха да грабнат трофея от Копа дел Рей след изразителна победа над Атлетик Билбао с 3:0, като и трите гола паднаха в първите 25 минути на сблъсъка на „Висенте Калдерон”.

Педро успя да се разпише на два пъти за „каталунците”, а звездният нападател на тима Лионел Меси също отбеляза своя 73-ти гол от всички турнири през този сезон.

56-годишният аржентински стратег, чийто договор с клуба изтича през това лято, бе много хвален за работата, която свърши в отбора на „баските” през този сезон, след като Билбао постигнаха отлични резултати, противно на много прогнози Примера Дивисион.

Въпреки това, Биелса призна пред журналистите в Испания, че е избрал грешната тактика срещу един от най-титулованите отбори в Примера Дивисион. Той заяви в последните футболни новини на „Sky Sports”:

„Мога да приема обвиненията, че подходът, който направихме в началото на срещата бе погрешен. Осъзнах това, защото аз съм човекът, който взема решенията.”

„Аз представлявам отбора и съм отговорен за него. Той тази вечер не следваше планът, който бях израборил предварително.”

„Сега предстои всички заинтересовани страни да обсъдим до кога ще продължи да действа сегашното ръководството на тима. Предполагам, че до края на следващата седмица проблема с моето оставане в клуба ще бъде решен по един или друг начин. ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *