Анчелоти поема ПСЖ

Scorebg.com » Новини » Анчелоти поема ПСЖ

От ръководството на ПСЖ официално обявиха назначението на Карло Анчелоти като старши-треньор на френския гранд за две и половина години.
На пресконференция във френската столица ПСЖ     официално потвърди назначението на 52-годишният италиански стратег на мястото на уволнения Антоан Комбуаре.
Анчелоти сложи подписа си върху договор до лятото на 2014 година и в най-скоро време ще заеме ръководният пост на „Парк де Пренс”. Той има задачата да продължи да показва отлични футболни резултати с отбора, който е лидер във френската Лига 1.
Заедно с него в Париж ще пристигнат и бившият халф на Челси Клод Макелеле, както и бившият фитнес треньор на италианският шампион Милан Джовани Маури.
Анчелоти и спортният директор на парижани Леонардо дадоха заедно пресконференция, на която италианецът разкри причините да избере ПСЖ пред останалите примамливи оферти, които е имал от отбори във Висшата лига.
„Приех предизвикателството, защото смятам, че мога да свърша добра работа в отбора и ПСЖ да стане голям европейски клуб.”
„Имах редица обаждания относно рабора в Англия и моите преживявяния там са много добри, но тук всичко изглежда на мястото си за да се получи много добре и клубът има страхотни амбиции. Привлече ме проектът.”
„Аз съм горд и щастлив да започна това ново преживяване. Ще направя всичко по силите си. Благодаря на всички.”
В следващия кръг на френският шампионат ПСЖ посреща Тулуза на „Парк де Пренс”, като повечето футболни прогнози сочат възпитаниците на Анчелоти за фаворит в предстоящата среща.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *