Анчелоти защити Тери

Scorebg.com » Новини » Анчелоти защити Тери

Италианският стратег Карло Анчелоти се застъпи за своя бивш капитан Джон Тери от времето, когато заемаше ръководния пост на „Стамфорд Бридж”, като смята, че бранителят на Челси е „фантастичен” на и извън терена.

Мениджърът на ПСЖ Анчелоти защити 31-годишният бранител на „сините” след поредната седмица на спорове около играчът, който бе негов капитан по времето, когато ръководеше тима от западен Лондон.

Антон Фърдинанд отказа да се ръкува с Тери преди мача на „Лофтъс Роуд”, след като капитанът на Челси бе обвинен в отправяне на расистки обиди към него, случай който трябваше да бъде решаван в съда по-рано това лято.

Независимо от това 53-годишният италиански стратег реши да защити своя бивш футболист, като заяви в последните футболни новини на „goal.com”:

„Като личност и характер, Джон Тери е един от най-добрите играчи, които някога съм срещал.”

„Той има много силен характер и страхотни качества. Дава всичко от себе си за клуба, не мисли само за него, и беше невероятен капитан  под мое ръководство.”

Анчелоти трябваше да напусне „Стамфорд Бридж” заради незадоволителни резултати през лятото на 2011 година, но той все още пази спомени от времето, когато бе мениджър във Висшата лига.

„Това бе първата ми работа извън Италия и аз попаднах в един фантастичен клуб и невероятната атмосфера на Висшата лига. Имам много добри спомени от играчите, клуба и атмосферата по терените в Англия.”

Очаквайте още актуални футболни новини, тенис резултати и футболни прогнози А група .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *