Алегри: Отсъствието на Конте е загуба за Серия А

Scorebg.com » Новини » Алегри: Отсъствието на Конте е загуба за Серия А

Мениджърът на Милан Масимилиано Алегри изказа подкрепата си за своя колега, треньора на Ювентус Антонио Конте, като смята че отсъствието му от скамейката е загуба за италианския футбол.

45-годишният наставник на „росонерите” изказа своята съпричастност към босът на „старата госпожа” и вярва, че липсата на Конте ще бъде само в ущърб за Серия А.

По-рано това лято Конте бе наказан с 10 месеца без право да ръководи Юве в официални мачове, заради обвинения към него за уреждане на два мача по времето, когато е бил треньор на Сиена.

По-повод на наказанието на своя колега, Алегри разкри в последните спортни новини на италианския вестник „La Stampa”

„Конте? Има правила и те трябва да бъдат уважавани. Аз имам вяра в законите и във федерацията. Признавам обаче, че ми е жал за него и наистина го мисля.”

„Отсъствието на Конте е истинска загуба за шампионата. Наскоро дори се запитах как ли се чувства той, след преживянето, но дори не мога да си го представя, ако трябва да съм честен.”

„Искам искрено да му пожелая късмет. Наистина е голям позор, че не можем да го виждаме близо до тъч линията.”

Въпреки отсъствието на техния наставник, Юве успяха да спечелят техните първи три мача от Серия А през този сезон, като повечето футболни залози са на тяхна страна и за престоящия сблъсък с Киево.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *