Етър – Славия

Scorebg.com » Етър – Славия

Прогноза за Етър – Славия

Откриването на кръга в родния футбол идва още в петък и то е със съперничество между Етър и Славия. През последните две-три години участниците в това противопоставяне потеглиха в коренно различни посоки.

Етър

Болярите“ се завърнаха в елита и постигнаха немалко под ръководството на Красимир Балъков, изградиха се като един от тимовете, които играят безкрайно силно на своя земя и създават страшно много главоболия даже на най-силните в страната, но в същото време имаха своите затруднения във визитите си. Това беше нещо, което навярно Краси Балъков щеше да отстрани, ако не беше поел националния тим на страната. Раздялата с него нанесе главозамайващ удар по амбициите на тима. От клубното ръководство веха едно решение, което още тогава изглеждаше изцяло грешно – назначаването на Росен Кирилов. Като треньор той натрупа редица сблъсъци начело на тима на Витоша Бистрица в родния футбол, но там просто нямаше необходимите футболисти, за да разчита на атакуващ стил на игра.

Росен Кирилов, вече встъпил на мястото на своя предшественик, просто не знаеше какво да прави и резултатите от двубоите на тима под негово ръководство са напълно показателни. Етър е в такава позиция, че е във втората част на таблицата – в осмицата, така че много трудно ще е в състояние да внесе някаква огромна промяна в изявите си до края на сезона. Славия е един от директните съперници за по-добро класиране, така че изходът от задаващото се противопоставяне е безкрайно важен за всеки от тимовете.

Славия

Белите“ също бележат регрес, но въпреки това продължават да разчитат на вече изградения нов модел от последните няколко години – да налагат изцяло български футболисти. Точно те са в челото на класацията, когато става на въпрос за това доколкото клубовете у нас разчитат на родни състезатели. Много рядко в техните редици се наблюдава присъствието на един-двама чужденци, така че само поздравления за „славистите“.

Това, че демонстрираха, че и с родни футболисти е напълно възможно да се постигат едни прилични резултати, просто е нещо, което следва да събуди и останалите тимове и да ги накара да потеглят в същата посока.

Точно в този мач силите са толкова изравнени, така че много, много трудно един от участниците в него ще вземе някакво явно превъзходство, каквото е необходимо за вкарването на много голове.

прогноза: под 2.5 @ 1.72

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *