Дания – Австралия – анализ

Scorebg.com » Дания – Австралия – анализ

Обоснована прогноза за Дания – Австралия

обоснована прогноза за Дания-АвстралияЧервения динамит“ така и не избухна с изумителна игра и бляскав футбол и при все взе своето. Не една, а всичките точки от откриващата среща и то срещу определяния за единствен пряк съперник за второто място – какво по-хубаво за момчетата на Аг Харейде.

Дания

Пестеливата игра и липсата на отчетлив брой положения пред двете врати внесоха известно чувство на разочарованост у феновете на „Мордовия Арена“, а подобна нагласа се заформи и сред журналистите, отразяващи спортното събитие.

Един от първите въпроси на пресконференцията след края на сблъсъка към треньора на тима Харейде беше обвързан точно с това – дали той е доволен от начина на игра, при което норвежецът лаконично отсече, че трите точки са техни, играта им е компактна, а останалото са просто спекулации, целящи да нагнетят напрежение в тима. Той се е доказал като наставник, който ведро брани своите състезатели, такъв беше и споменатият случай.

Има един-двама в състава му, отличаващи се от останалите, разполагащи с по-специални качества и въпреки това тимът е обединен около отборната си кауза. Това, с което скандинавците изкопчиха триумфа срещу Перу (като не се дискутира наличието на известна доза шанс) несъмнено беше организираната им игра в дефанзивен план.

Симон Кяер беше над всички и напълно оправда гласуваното му доверие да изведе тима с капитанската лента. Той беше на много високо ниво, като лимитира броя на грешките си до абсолютния минимум, а на няколко пъти възпря 100%-ови положения, част от които навярно щяха да бъдат оползотворени. От всичко, случило се на старта в групата, най-важното беше това, че Дания измъкна всичките точки срещу прекия си съперник.

От тук насетне, „динамита“ ще се постарае да довърши започнатото – да си гарантира класирането. Трите точки срещу Австралия ще сторят точно това. Въпреки това подобна развръзка няма да е никак лесно постижима за символичните домакини, които, нямат толкова много оръжия в преден план.

Австралия

Същото е в пълна сила и за „кенгурата“, които бяха много близо до това да изкопчат точка от Франция на старта и да хвърлят първата от поредицата големи изненади. Въпреки това, къде шанс, къде късмет, споходиха „петлите“, които откриха подобаващо кампанията. На практика и австралийците нямаха кой знае какво в преден план, като оставим на страна едно центриране от пряк свободен удар, при което едва не се стигнаха до реализиране на първия гол в срещата, макар да ставаше дума за евентуален автогол след като Коритен Толисо без да иска прати заплашително топката към вратата на Лорис, но последният беше на точното място, за да я избие в корнер.

При аналогично изпълнение на пряк свободен удар през втората част „кенгурата“ получиха право да изпълнят дузпа, продиктувана от безумни действия в отбрана на Самюел Юмтити. Поради незнайни причини, във волейболен стил, той вдигна ръката си за забивка в наказателното поле, а съдията Куня дори не се нуждаеше от повторение, за да посочи бялата точка. Миле Йединак застана зад изпълнението и реализира, за да възстанови равенството.

Впоследствие Франция отвърна с един безумно щастлив гол, който в крайна сметка беше записан на сметката на Пол Погба, макар по-скоро да беше автогол. Най-силната страна на австралийците е точно това, че използват статичните ситуации по много умел начин. Освен това, макар да инкасираха два гола във вратата си, стояха много добре в защитен план. Един голям бонус за тях представлява възможността да разполагат със страж от калибъра на Матю Райън.

Макар с много скромни физически дадености, той има изумителен рефлекс и е един от онези вратари, които действат много умело когато попадат под честа заплаха. Срещу Дания това няма да се случи, тъй като и бранителите на австралийците ще са на прилично ниво. За разлика от сблъсъка с Франция, тук намесите на Райън ще са само няколко, но много, много ключови. Провали ли се, неговият тим като нищо ще се окаже с две загуби и вече окончателно ще е аут от Мондиала.

Прогнозата

Точката ще е в състояние да остави австралийците в играта до последния възможен миг, а това е нещо силно желано от тях. С евентуален още един пункт към актива си пък датчаните ще останат топ-фаворит за второто място. Добавяйки и това, че двата тима са едва ли не огледални, като нищо головете в директното им противопоставяне ще придобият извънредно голяма стойност.

Дания – Австралия
прогноза: под 2.5 гола @ 1.57 в efbet-logo – Печели

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *