Брайтън – Манчестър Сити

Scorebg.com » Брайтън – Манчестър Сити

Прогноза за  Брайтън – Манчестър Сити

 

Брайтън - Манчестър Сити

Обоснована прогноза за Брайтън – Манчестър Сити

Брайтън

Брайтън, който неотдавна си проправи път в елита на страната, днес ще е в основата на целия футболен ден от последния кръг в елита на страната. Причината е само една – тимът излиза на пътя на потенциалния носител на трофея – Манчестър Сити, като той е и последното препятстви пред „гражданите“ към спечелването му. Много нетипичен се явява този двубой за целия английски футбол – тим, като Брайтън, който само преди седмица изрази по безкрайно емоционален начин очарованието от успеха си, свързан с поредното оцеляване в елита на страната, точно тук ще е в основата на бъдещето на титлата.

Чайките“ вече на няколко пъти загатнаха за това, че въпреки, че все пак са си гарантирали оцеляването след като изградиха аванс от 4 пункта пред последния изпадащ – Кардиф, ще дадат всичко от себе си, за да спънат Манчестър Сити и да се превърнат в една от най-големите изненади на сезона. Парадоксалното е това, че в нито един футболен аспект те няма как да се сравняват с този Манчестър Сити на Хосеп Гуардиола и въпреки това, имат ли и известна доза шанс, са в състояние не само да го изненадат, а и да го лишат от титлата. Без да има нито една победа в рамките на последните си 9 двубоя във всички турнири, тимът на Крис Хютън излиза в този толкова важен двубой не само за себе си, а за развитието на целия сезон в английския елит двубой.

Брайтън вероятен състав

Въпреки, че на практика не играе за някакви футболни дивиденти, изразяващи се в точки, изкачване напред в класирането или нещо подобно, Брайтън ще играе за нещо много голямо – за своите фенове. Не следва да има каквито и да било изменения и тимът да излезе в това домакинство с най-доброто с което разполага, залагайки на: Райън, Бруно, Дъфи, Дънк, Бернардо, Грос, Стивънс, Бисума, Нокер, Марч, Мъри. Този на пръв прочит неособено песрпективен тим е на път да изиграе гигантска роля в спора за титлата. Не бяха един или двама футболистите от съставляващите го, които някак си да са в центъра на вниманието. Съвсем наскоро излязоха информации, че точно след този двубой край на кариерата си ще постави капитанът на тима и негов десен краен браител – Бруно Салтор, който се превърна в един от големите любимци на феновете.

Манчестър Сити

Друга от ключовите фигури за „чайките“ – Паскал Грос, също беше в центъра на внимането, след като на свой ред заяви, че ще направи всичко по силите си, за да помогне за спечелването на титлата, но не на следващия си съперник – Манчестър Сити, а на своя сънародник – Юрген Клоп, спъвайки именно „гражданите“. Въпреки, че безспорно по-класният от тимовете, които ще излязат един срещу друг на „Амекс“ е този на Манчестър Сити, той ще бъде поставен и под известно напрежение след като от резултатът в този двубой зависи завършването му на върха.

От повече от месец насам „гражданите“ на Гуардиола печелят все по-трудно като го правят най-често или с 1:0, или с 2:0, така че не следва визитата им на Брайтън, който много, много дълго време беше след най-силните домакини в цялата страна, да протече по предвиждания от всички безкрайно лек начин.

Чайките“ ще са много стабилни в това си последно домакинство за сезона и ще са готови за направата на истински подвиг срещу Манчестър Сити, който следва да излезе в състав: Едерсон, Зинченко, Компани, Лапорт, Уокър, Гюндоган, Давид Силва, Фодън, Бернардо Силва, Стърлинг, Агуеро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *