Босна и Херцеговина – Австрия

Scorebg.com » Босна и Херцеговина – Австрия

Прогноза за Босна и Херцеговина – Австрия

league nationsБосна и Херцеговина направи много важна крачка в правилната посока, печелейки визитата си на Северна Ирландия с 1:2. Най-необичайното в случая е това, че всъщност босненците нито водеха двубоя, нито имаха игрово превъзходство и въпреки това спечелиха без да има известна драма около крайния победител. Осигуриха си много сериозен аванс от 0:2 с головете на Дюлевич и Сарич и вкараха с два от едва трите си точни удара в противниковата врата, за да влязат в продължението като сигурен победител.

Григ върна един гол в заключителните секунди и въпреки това по никакъв начин не разтърси босненците, които вече бяха направили достатъчно, за да стигнат до победата. Оставяйки резултата на страна, те не изиграха някоя от най-силните си срещи, като отстъпваха във всяко едно отношение. За феновете на футбола, обичащи да правят аналогии, тази среща беше същата като тази между България и Норвегия. Групата от три отбора (Босна и Херцеговина, Австрия и Северна Ирландия) започна да получава яснота след като босненците спечелиха една от очертаващите се за тежки визити – тази на северноирландците и вече са все по-близо до спечелването на групата.

Поредният голям двубой за тях се задава като за най-голямо щастие е у дома – срещу тима на Австрия. Съперникът не е нито от онези отбори на континента, които са от най-висока класа, но в същото време не е и сред най-слабите. Преди броени дни австрийците тотално надиграха шведския национален отбор и го победиха с 2:0, като резултатът можеше и да е много по-изразителен. В редиците си имат футболисти, достойни за това да претендират, че са най-класните в тима.

На фона на последните изяви обаче няма да е пресилено да се каже, че Марко Арнаутович е над всички. Той прави истински фурор с клубния си Уест Хям в английската Премиършип, а освен това направи много и за националния отбор. Със сигурност той ще е сред титулярите в състава на Фода за гостуването на Босна и Херцеговина и като нищо ще е сред най-дейните футболисти в целия двубой.

Немският треньор разчита на 3-4-3 с много офанзивна настройка на тима, като в нападението му обичайно действат Арнаутович, Бургщалер и Шопф. Дейвид Алаба е друг от най-силните футболисти в редиците и няма как да е по друг начин при положение, че се подвизава в Байерн Мюнхен. Всички изброени дотук ще дадат своето за получаването на една много интересна среща. Очаква се известно видоизменение на системата на австрийците от 3-4-3 (срещу Швеция) до 3-5-2 срещу Босна и Херцеговина като в нападение ще действат Арнаутович и Грегорич.

Съперникът ще стартира с обичайното си 4-3-3 с направилият много силен сблъсък със Северна Ирландия – Дюлевич, както и Джеко и Виска. Тази среща ще се превърне в едно от украшенията на днешната вечер като и двата тима ще са на висота в завършващата фаза и ще сътворят истински спектакъл за феновете на футбола.

прогноза: над 2.5 гола @ 2.10
Статус:загубен

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *