Аякс – Венло

Scorebg.com » Аякс – Венло

Прогноза за Аякс – Венло

Netherlands - Eredivisie

Прогноза Холандия – Ередивизия

Аякс изпадна в една много необичайна ситуация през последните седмици като за първи път от страшно дълго време насам завърши два последователни свои двубоя без да стигне до победата. Още от първия такъв развитието за един от най-титулуваните отбори в страната тръгна накриво. Той инкасира гол във вратата си в заключителните минути на двубоя с Хееренвеен и загуби много важни точки в битката за титлата.

Аякс

Само седмица по-късно дойде и най-тежкият двубой от години насам за този толкова велик отбор – загубата от Фейенорд с 6:2. Безобразно беше представянето на възпитаниците на Тен Хаг, които поведоха в резултата, но още до почивката бяха в ролята на догонващи с 4:2. Това беше и един от безспорно най-качествените двубои в продължение на целия сезон във всички топ-първенства.

В него видяхме какво ли не, а изпадането на Аякс в подобно положение – да инкасира толкова голям брой голове и да се разпише само на два пъти беше нещо наистина изненадващо. Още една седмица след това момчетата на Тен Хаг ще са пределно мобилизирани да загърбят несполуките и по подобие на Ювентус да се завърнат към силните резултати.

Със сигурност има място за аналогия между двата отбора, макар холандците да не са такъв хегемон, какъвто е Ювентус в Италия. Сходствата тук се изразяват само и единствено по отношение на резултатите в последно време, в нищо повече. За Аякс изненадващо е най-вече това, че от кръгове насам отборът играе без да има типичен централен нападател в редиците си. Стигна се дотам, че на тази позиция да започва Каспер Долберг, който въобще не се чувства комфортно на нея.

Венло

Въпреки това и срещу Венло нагласите са, че той ще стартира точно там. Тен Хаг ще заложи на: Онана, Кристенсен, де Лихт, Блинд, Талиафико, Де Йонг, Шоне, Ван де Беек, Тадич, Долберг и Зиех. Има толкова много класа измежду всичките тези футболисти, така че въобще няма да е изненада ако те причинат на Венло, това което Фейенорд причини на тях. Съперникът също няма да е беззъб. В неговото нападение се подвизава Млапа, който преди година направи истински фурор.

Освен това същият този отбор на гостите ще разчита на много разкрепостената схема на игра 4-3-3 като излиза само за това да се надиграва с опонента си. Изненадващо около спора между Аякс и Венло е това, че първият през настоящия сезон завърши с вкарването само на един гол, но в идния ще се премине към другата крайност и головете ще изобилстват, като Аякс ще вкара поне три.

лига: Холандия – Ередивизия
среща: Аякс – Венло
прогноза: Над 3.5 гола
коефициент:1.50 от Казино winbet
Статус:?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *