Астън Вила – Нюкасъл

Scorebg.com » Астън Вила – Нюкасъл

Анализ за Астън Вила – Нюкасъл

Астън Вила

Още с назначението на Стийв Брус начело на „свраките“ стоеше точно желанието на тима да извлича максимум точки от такива съперничества. Английският треньор е врял и кипял във футбола в страната, така че за него това е нещо по-скоро елементарно.

Дотук, макар да не разполага с най-добрите футболисти на света, дори напротив, той постигна със сигурност добри резултати. Много трудна в общи линии е и цялостната ситуация около отбора, големите размирици и неразбирателства по оста фенове – Майк Ашли, така че това 13-о място в класирането, от което влиза Нюкасъл в този двубой, със сигурност трябва да се възприема като един огромен успех.

Нещо повече, тук тимът има „златна възможност“ да направи една гигантска крачка към утвърждаването си в средата на таблицата и рано-рано да се оттласне от дъното, което дълго време беше негово убежище. Запише ли три точки, Нюкасъл ще се изкачи с цели 4 позиции напред като ще изпревари Брайтън, Борнемут, Тотнъм и Манчестър Юнайтед, събирайки 18 пункта на сметката си.

Това ще е нещо, което доскоро беше наистина немислимо, така че само поздравления за добре свършената от Стийв Брус работа дотук. Неговият тим напипа правилния ритъм като се наложи над 3 от последните си 5 съперника в първенството и продължава да гледа много настойчиво в правилната посока.

Нюкасъл

Коренно различно е положението около противниковия тим. Той отстъпи пред всеки от последните си 3 опонента и при всички положения не се чувства особено добре на терена. Астън Вила и в частност треньорът Дийн Смит продължава с разместванията и така просто не може да се изгради един отбор, една група от 11 футболисти, която винаги да играе заедно и да достигне желаното ниво на сработеност.

Точно липсата на синхрон в действията на отделните звена в редиците на „виляните“ ще доведе и до крах в този така важен двубой.

 

прогноза: Х2 @ 1.75

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *