Арда – Витоша Бистрица

Scorebg.com » Арда – Витоша Бистрица

Арда – Витоша Бистрица

Петъчният сблъсък от родния футбол е между Арда Кърджали и Витоша Бистрица. Огромният прогрес в редиците на тима на Стамен Белчев продължава, а до кога ли – тепърва предстои да разберем. В този тим попаднаха редица качествени за родните стандарти футболисти, а с треньор като Белчев, който несъмнено загатна за своя потенциал, бъдещето изглежда бляскаво.

Арда

Арда се озова на 6-то място преди началото на този кръг и така е много близо до това да направи следващата голяма крачка в развитието си, каквато със сигурност ще е завършването в челната шестица. Положението е такова, че водещите 4 позиции в първенството още от сега са ясни, така че остават още две, които ще бъдат разпределени между Славия, Арда, Черно море и Берое.

Поне на този етап изброените 4 тима ще се борят за 5-то и 6-то място в крайното класиране, така че Арда просто няма право на грешна стъпка в домакинството си на най-слабия тим в дивизията – този на Витоша Бистрица. Изненадващото около тима от Кърджали е това, че той пропусна не само да спечели, а на практика загуби последните си две домакинства, които бяха срещу много удобни съперници – Дунав Русе и Царско село. И в двата случая възпитаниците на Стамен Белчев не разгърнаха познатия си футбол и отстъпиха с по 2:0, така че при това положение просто не могат да си позволят лукса да не спечелят в трето поредно домакинство и то срещу опонент от подобно равнище. Витоша Бистрица се изявява по потресаващ начин като спечели само 4 точки в рамките на 16 кръга.

Тимът е най-слабият гост в дивизията като измъкна само точка от общо 8-те случая в които напусна своя стадион. Освен това в 4 от последните си 5 двубоя той не реализира и гол, така че срещу Арда ще се надява на това да затвори двубоя и да стигне до късна развръзка в своя полза.

 

прогноза: под 2.5 гола @ 1.97

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *