Англия – прогнози за 26.12.2019

Scorebg.com » Англия – прогнози за 26.12.2019

Прогноза за  Тотнъм – Брайтън

Тотнъм

„Шпорите“ криволичят из пътищата на английския футбол на най-високо равнище. Вече дълго време те не познават път и правилна посока, в която да потеглят. Освобождаването на Почетино беше едва ли не прибързано и в последвалите след това времена това се затвърждава все повече и повече. Аржентинецът стори прекрасни неща за отбора, но една голяма криза в редиците му доведе до раздяла. Сякаш Тотнъм и в частност Даниел Леви (който незнайно как развърза кесията толкова много и даде подобна заплата на Жозе Моуриньо) взе едно прибързано решение, което ще му струва скъпо поне що се отнася до изявите в рамките на сезона.

От началото на декември неговият тим (вече с Моуриньо) редува победи със загуби във всеки свои два съседни двубоя като пораженията бяха от Челси, Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед – все отбори с които Тотнъм следва да се съревновава, а победите срещу Борнемут, Бърнли и Уулвърхямптън – тимове от определено по-нисък калибър. Това е обезпокоително за „шпорите“, които и в задаващото се домакинство ще имат известни затруднения. Брайтън е в огромен възход и въпреки, че резултатите в последно време определено не загатват за нещо подобно, то е налице. Тимът се наслаждаваше на поредица от 3 двубоя без поражение преди да отстъпи на Шефилд Юнайтед на своя „Амекс“ като преди това не отстъпи на нито един измежду Арсенал, Уулвърхямптън и Брайтън.

Брайтън

Вече около година „чайките“ са в грандиозна реконструкция като всичко това се дължи на назначаването на Греъм Потър. Новият им наставник коренно промени стила на игра. От отбор, разчитащ страшно много на дългите подавания и на това да използва всяка една своя възможност, Брайтън се превърна в такъв, който осъществява контрол върху случващото се на терена и създава много повече положения. Тимът ще излезе на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ и ще се надиграва като просто ще се поздрави с характерното за Потър – по-голям контрол върху топката, така че Тотнъм на Моуриньо просто няма да има необходимото, за да стигне до разгромна победа.

Прогнозата за малко голове в това съперничество при коефициент от 1.57 е супер.

прогноза: под 3.5 @ 1.57

 

 

Лестър – Ливърпул

Винаги съперничество между първия и втория в класирането на която и да било страна приковава вниманието, а какво остава за такова в английската Премиършип и то точно в така натоварения цикъл около края на годината.

Лестър

Лестър хвърли не една или две, а много повече приятни изненади само в рамките на този сезон. Въобще няма да обсъждаме това, което същият този тим стори преди няколко години, печелейки титлата, тъй като това навярно ще си остане най-изненадващото събитие в дългосрочен план в който и да било спорт на толкова високо ниво в рамките на следващите 100 години. В днешни времена Лестър е изцяло нов тим, който на моменти е по-респектиращ дори и от онзи, който спечели титлата. Положението тук е коренно различно, както и самият стил на игра на тима. Много, много рядко, някой тим, различен от обичайните 5-6, които всеки един сезон се борят за титлата в Англия, е способен да изгради такъв начин на игра, базиран изцяло на притежанието на топката и на комбинативния футбол.

Заслугите тук са няколко като основната от тях със сигурност е на треньора – Брендън Роджърс. Неотдавна той беше начело и на Ливърпул като и с „червените“ направи нещо подобно, но просто тогава много малко не му достигна, за да спечели титлата и да сложи корона на определено ясно изградения облик на тима. В редиците на Лестър той се сдоби с един футболист, който прави все по-сериозно впечатление с изминаването на всеки следващ кръг. Става на въпрос за Джеймс Мадисън, който е в основата на едва ли не всичко интересно в предни позиции. В голяма част от случаите той е в ролята на асистент за Джейми Варди, но определено разполага и с прекрасни реализаторски качества. Всичко дотук за Лестър е добре, но само поглеждайки към следващия си съперник, тимът чувства известна уплаха.

Лестър

Ливърпул размазва съперник след съперник в английския елит, кръг след кръг. Единствено Манчестър Юнайтед успя да измъкне точка от „червените“ през сезона дотук, а вече не изглеждат като много местата, на които мърсисайдци има как да сгрешат. „Кинг Пауър“ обаче определено е едно от тях и то точно в този момент, в който Ливърпул натрупа толкова много двубои в рамките на кратко време. Качеството на тима, изграден от Юрген Клоп, обаче е толкова сериозно, че дори тези обстоятелства няма да го спънат.

Ливърпул ще излезе в тази си визита с всичко най-добро с което разполага и ще се наложи по обичайния си начин, за да затвърди мястото си на върха.

прогноза: 2 (DNB) @ 1.55

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *