Обоснована прогноза за Монако – Метц

Обоснована футболна прогноза за срещата от френската Лига 1, прогноза с азиатски хендикап с не много висок коефициент, предоставен от ефбет. Ако сте решили да залагате на тази среща, Ви препоръчваме да прочете нашия анализ.

Scorebg.com » Обоснована прогноза за Монако – Метц

Монако – Метц

Мец - Монако - обоснована прогноза

Прогноза с обосновка за срещата между Монако – Метц

Монако заслужава да бъде отбелязан като един от светлите лъчи на френския футбол. Не са един или двама критиците на футбола в страната, които постоянно спекулират с качеството му, споделят различни мнения, че в Лига 1 като се изключи отбора на ПСЖ просто няма други тимове от висока класа, но това не е точно така и Монако го доказва.

Футболистите на Леонардо Жардим показват пълна мобилизация и то не за ден или два, за да влязат в този кръг като едноличен водач в класирането. ПСЖ открива кръга с гостуване на Бордо, което позволява да бъде съкратено изоставането спрямо „монегаските“, но дори това да се случи, няма да се стигне до размяна на местата във върха на класирането.

Всичко това поради една причина – забележителната голова разлика на „монегаските“, която преди началото на двубоя им с Метц е 47. Каквито и спекулации да има, постигнатото от Монако в пределите на тази кампания въобще не е случайно и въобще не е за подценяване. Тимът намери начин да си осигурява регулярно висока резултатност и с качествата си в атакуващ план да стига до редица победи.

В цялата Лига 1 има точно три отбора, които са с по-стабилна отбранителна линия от тази на „монегаските“ и въпреки това точно момчетата на Жардим са на първото място. Все по-рядко имаме възможността да наблюдаваме толкова зрелищни отбори, които на моменти дори да се впускат в безразсъдни атаки. Последният случай, в който нападението на Монако не сработи и не успя да осигури попадение в противниковата врата, е на 7-и декември в гостуването на Байер Леверкузен от „Шампионска лига“.

 

 

Оказа се, че това не е никакъв проблем за французите, които още преди този сблъсък си бяха гарантирали не просто класирането, а класирането като първи в групата, което им позволи да дадат почивка на немалка част от най-добрите си футболисти за визитата на „БайАрена“.

В шампионатните домакинства Монако сее истинска разруха – 5 победи в последните 6 сблъсъка като средната резултатност е по 3 попадения на двубой. Изведнъж „Стад Луи II” се превърна в една почти непревземаема крепост, която падна единствено в домакинството на Лион, загубено с 1:3. Една загуба от 20 домакинства във всички турнири, в които се подвизава тимът, е наистина брилянтна успеваемост с каквато не могат да се похвалят и някои от топ-колосите в световен мащаб. Освен това Жардим демонстрира, че умее да прави чувствителен брой ротации. Малко преди началото на предишния кръг стана ясно, че най-важният му футболист – Радамел Фалкао има известни физически неразположения, като в най-добрия случай той щеше да остане на пейката.

Там някъде критиците обсипаха Монако с недоброжелателни мнения за очертаващ се провал и въпреки това такъв не дойде. Заместникът на Фалкао – Мбапе се отличи с гол, за да покачи на 0:2, а малко преди него централният бранител Камил Глик откри. Така още на паузата Монако водеше с комфортен аванс и след нея просто довърши започнатото. Джамерсон пропуска домакинството на Метц след като получи червен картон в миналия кръг. В списъка с отсъстващите присъстват и Сидибе, Нгинда-Ндифон, Жермен и Карийо. Метц започна пътя си по излизане от зоната на изпадащите и благодарение на няколкото последователни победи вече може да си позволи да гледа и на по-високо.

Всичко хубаво, което постигна тимът за този кратък период, изцяло се свързва с играта му на собствения стадион. Извън него Метц просто не може да намери начин да загърби липсата на голова мощ. В 6 последователни визити тимът не беше съумял да се разпише, но най-накрая го стори – при визитата си в миналия кръг – тази на Анже, която обаче беше загубена с 2:1. Освен това само веднъж в рамките на предходните 10 визити Метц не запази вратата си без допуснат гол. Неблагоприятните символи за гостуващия тим не спират дотук, като трябва да се добави и серията от 4 поредни поражения от „монегаските“. Монако вече постигна много и ще продължи похода си към титлата със стил, разгромявайки гостите от Метц.

 

Прогноза: Монако -1.5
Коефициент: 1.65 в efbet
Статус: ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *