Витес – ПСВ Айндховен

Scorebg.com » Витес – ПСВ Айндховен

Прогноза за Витес – ПСВ Айндховен

Netherlands - Eredivisie

Прогноза Холандия – Ередивизия

Витес

Витес е все по-близо до това да се завърне към най-силните си години, а до много голяма степен това се случва вследствие на прекрасното решение на собственика на тима Валери Ойф да предложи една огромна сума за заплата на настоящия треньор и да си позволи лукса да използва неговите качества. Става на въпрос за Леонид Слуцки, който постигна страшно много преди няколко години с тима на московските армейци, а това, че е от една нация със собственика на тима със сигурност е изиграло много съществена роля за постигането на договорка.

Самият Слуцки имаше и известен престой в тима на Хъл Сити, който обаче не се оказа особено успешен и така впоследствие потегли към една любопитна дестинация, каквато е холандското първенство. Неговият стил на игра беше пригоден точно за него и до известна степен е изненадващо, че по-рано някой от тимовете в Ередивизи не прибегна до услугите му. Слуцки играе по безкрайно разкрепостен начин, а точно това беше в основата на най-големите успехи на „жълто-черните“ през последното десетилетие. Само преди няколко години (точно 7) те бяха част от турнира „Лига Европа“ като в един от квалификационните кръгове имаха за съперник не кой да е, а българския Локомотив Пловдив.

Част от състава на холандците тогава бяха редица футболисти от много висок калибър, а един от тях – Уилфред Бони впоследствие потегли и към английската Премиършип с многомилионен трансфер в Манчестър Сити (впоследствие игра и в Суонзи). Само преди три месеца същият този тим на Витес отново беше свързван по един или друг начин с български отбор, като се зашумя, че следи отблизо изявите на вратаря на столичния Славия – Антонис Стериакис и проявява интерес към закупуването му.

„Жълто-черните“ направиха редица силни представяния през сезона, а на своя „ГелреДоме“ допуснаха само едно поражение във всичките си 14 срещи, така че предизвикателството пред ПСВ Айндховен е налице.

ПСВ Айндховен

„Филипсите“ бяха отместени от първото място след като вчера единственият им съперник за него в рамките на този сезон – Аякс спечели визитата си на Вилем с 4:1 и така ги задмина с една точка.

Равенството за ПСВ срещу Витес няма да свърши особено добра работа, тъй като ще остави ситуацията в челото на класирането както е преди началото на този двубой и така амстердамци ще оглавят подреждането точно 5 кръга преди края. Няколкото провала във визити през последните два месеца няма да повлияят особено на „филипсите“, които този път ще са блестящи и ще се поздравят с една от най-важните си победи през целия сезон.

лига: Холандия – Ередивизия
среща: Витес – ПСВ Айндховен
прогноза: ПСВ Айндховен
коефициент:1.72 от Мелбет
Статус:Загуба

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *